10:09 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Φιντέλ Κάστρο στήριξε τον Ντιέγκο Μαραντόνα όταν έδινε τη μάχη του για απεξάρτηση και έγιναν δυο καλοί φίλοι. Αξιοσημείωτο είναι πως πέθαναν την ίδια μέρα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν μεγάλος θαυμαστής της κουβανικής επανάστασης και είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά την Κούβα το 1987 και έδεσε αμέσως με τον Φιντέλ Κάστρο. Άλλωστε και αυτός είχε δηλώσει ότι είδε το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια του Ντιέγκο. Η μοίρα τους έφερε να φύγουν και οι δύο την 25η Νοεμβρίου.

Ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, έφυγαν από τη ζωή με διαφορά τεσσάρων ετών. Ο Ντιεγκίτο ήταν θαυμαστής του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο και τον Ιανουάριο του 2000 υποβλήθηκε σε διαδικασία απεξάρτησης από τον εθισμό του στα ναρκωτικά στη κλινική «La Pedrera».

Ο Μαραντόνα ήταν θαυμαστής της κουβανικής επανάστασης, έχοντας τατουάζ το πρόσωπο του Κουβανού ηγέτη στο ένα πόδι, και του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα στο μπράτσο. 

Το 2005 πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο για την τηλεοπτική εκπομπή της Αργεντινής «La Noche del 10». 

Tags:
ποδόσφαιρο, θάνατος, Κούβα, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντιέγο Μαραντόνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK