07:29 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια επίθεση χάκερ δέχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι στιγμής, οι συνέπειες είναι ακόμη διαχειρίσιμες, αλλά οι δράστες εξακολουθούν να έχουν στα χέρια τους τα συστήματα υπολογιστών του συλλόγου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα. Οι χάκερ φέρεται να απαιτούν λύτρα πολλών εκατομμυρίων και το ακριβές ποσό είναι ακόμα άγνωστο.

Η αγγλική ομάδα συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και άλλους εμπειρογνώμονες για να σταματήσουν τους δράστες, αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειες παραμένουν ανεπιτυχείς.

Η επίθεση φαίνεται να είναι πολύ χειρότερη απ' ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, αφού αυτό έγινε πριν έξι μέρες. Τα συστήματα υπολογιστών της United έχουν μολυνθεί από ιό και τώρα ο σύλλογος φοβάται ότι θα μπορούσαν να διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει ποινή προστασίας δεδομένων

Εάν η επίθεση αποδειχθεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των φιλάθλων της, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 18 εκατομμύρια λίρες, ή δύο τοις εκατό των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων. Ωστόσο, η ομάδα διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές της ότι αυτό δεν ισχύει.

«Μετά την πρόσφατη επίθεση στον κυβερνοχώρο στον σύλλογο, η ομάδα πληροφορικής και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες εξασφάλισαν τα δίκτυά μας και διεξήγαγαν εγκληματολογικές έρευνες» ανέφερε ο σύλλογος.

Ακολουθήστε τη σελίδα των αθλητικών του sputniknews στο Facebook για να διαβάζετε ανάλογες ειδήσεις, συνεντεύξεις, προσωπογραφίες, όλη την ειδησεογραφία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να βλέπετε ενδιαφέροντα βίντεο.

Tags:
ποδόσφαιρο, λύτρα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK