14:06 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας δημοσιογράφος και γιατρός που ειδικεύεται στη νευρολογία, ο Νέλσον Κάστρο, αποκάλυψε τη λίστα των φαρμάκων που συνταγογραφήθηκαν για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο δημοσιογράφος και νευρολόγος Νέλσον Κάστρο ανέλυσε ένα προς ένα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Telenoche της Αργεντινής τα φάρμακα που έπαιρνε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η διερεύνηση του θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου της Αργεντινής έφερε στο φως, μεταξύ άλλων, τον κατάλογο των φαρμάκων που είχαν συνταγογραφηθεί για τον Ντιεγκίτο.

Ο Κάστρο είπε ότι ο Θεός του ποδοσφαίρου ήταν δύσκολος ασθενής και έπρεπε να αντιμετωπιστεί σχεδόν με κινήσεις σκακιού και με πολύ ευαίσθητο τρόπο.

Κάθε ένδειξη και φάρμακο που δόθηκε σε έναν ασθενή σαν αυτόν έπρεπε να ζυγίζεται για να μην προκαλέσει επιβλαβή αποτελέσματα. 

«Ο Μαραντόνα δεν μπορούσε να βρίσκεται σε ιδιωτικό δωμάτιο, δεν μπορούσε να παραμείνει χωρίς παρατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή ένας ασθενής με εικόνα αποχής όπως ήταν, είναι επικίνδυνος. Επιπλέον, έπρεπε να έχει πολύ αυστηρό έλεγχο του φαρμάκου που του δόθηκε. έπρεπε να είναι υπό μόνιμη παρατήρηση» είπε.

Όσον αφορά τα φάρμακα που έπαιρνε, σύμφωνα με την τρέχουσα έρευνα, ήταν τα εξής:

  • Κουετιαπίνη: θεραπεία της σχιζοφρένειας, μανιακά επεισόδια, σοβαρή κατάθλιψη διπολικής διαταραχής.
  • Ναλτρεξόνη: για τη θεραπεία της οξείας δηλητηρίασης από οπιούχα.
  • Γκαμπαπεντίνη: για τη θεραπεία της επιληψίας και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση θεραπειών πόνου.
  • Βενλαφαξίνη: αντικαταθλιπτικό.
  • Λουρασιδόνη: χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης σε ενήλικες με διπολική διαταραχή.
  • Ομεπραζόλη: για τη μείωση της ποσότητας οξέος που παράγεται από το στομάχι.
  • Σύμπλεγμα Β: σύνολο βιταμινών 8 Β, το οποίο έχει τα οφέλη της αύξησης της κυτταρικής ενέργειας και της αναλγητικής δράσης κατά του νευροπαθητικού πόνου.

​Ακολουθήστε τη σελίδα των αθλητικών του sputniknews στο Facebook για να διαβάζετε ανάλογες ειδήσεις, συνεντεύξεις, προσωπογραφίες, όλη την ειδησεογραφία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να βλέπετε ενδιαφέροντα βίντεο.

Tags:
Αργεντινός, φάρμακο, φάρμακα, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντιέγο Μαραντόνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK