00:34 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τον χαρακτήρισε ως «εύθραυστο άνθρωπο».

Δύο εικόνες της Αργεντινής αναγνωρίζονται πιο πολύ στον κόσμο. Η μια είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς και η δεύτερη είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας έδωσε μια συνέντευξη στη «Gazzetta dello Sport», λίγες μέρες μετά τον θάνατο του θεού του ποδοσφαίρου και δημοσιεύτηκε με την έλευση του νέου έτους.

«Γνώρισα τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με την ευκαιρία ενός πάρτι για την ειρήνη το 2014. Θυμάμαι με χαρά όλα όσα έκανε ο Ντιέγκο για το ίδρυμα που φροντίζει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Στο γήπεδο ήταν ποιητής, ένας μεγάλος πρωταθλητής που έδωσε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους, στην Αργεντινή όπως και στη Νάπολη. Αλλά ήταν επίσης ένας πολύ εύθραυστος άνθρωπος» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τις αξίες του αθλητισμού όπως η ένταξη, η ανοχή ή η συντροφικότητα για να γίνει ένας καλύτερος κόσμος, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο ντόπινγκ για να επισημάνει ότι "δεν είναι απλώς μια απάτη", αλλά "μια συντόμευση που ακυρώνει την αξιοπρέπεια.

«Το ταλέντο είναι ένα δώρο που έχει ληφθεί, αλλά δεν είναι αρκετό: πρέπει να δουλέψεις» τόνισε.

Tags:
πάπας Φραγκίσκος, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντιέγο Μαραντόνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK