22:05 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε επιτροπές κατοίκων στην περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές πριν 43 ημέρες και τόνισε ότι «το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών».

Στο Μάτι βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αλλά και για να συναντηθεί με επιτροπές κατοίκων για τα ζητήματα που τους απασχολούν. 

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους των κατοίκων. «Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή», τόνισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ήρθε για τις εντυπώσεις αλλά «για να ακούσω από εσάς τους κατοίκους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και οι ποιοι οι στόχοι που πρέπει να επικεντρώσουμε». Ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους να του πουν με ειλικρίνεια ποια από τα αιτήματα που οι ίδιοι είχαν θέσει σε προηγούμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχουν ολοκληρωθεί, ποια προχωρούν και ποια όχι.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα «σε όσους, ενδεχομένως, θέλουν ή εποφθαλμιούν να κερδοσκοπήσουν πάνω στην τραγωδία ότι το Μάτι δεν πωλείται» και πρόσθεσε ότι «οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι, οι πολίτες θα μείνουν εδώ και θα υπερασπιστούν τις περιουσίες τους και θα κερδίσουν τη μάχη με την καταστροφή».

Αναγνώρισε ότι οι ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων παραμένουν και ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η μάχη για να αντιμετωπιστούν. Σύμφωνα με τον ίδιο το μεγάλο στοίχημα «δεν είναι μόνον η, όσο το δυνατόν, γρηγορότερη αποκατάσταση των σπιτιών που έχουν πληγεί και, βεβαίως, του φυσικού τοπίου, ώστε του χρόνου την άνοιξη να έχουμε μια πράσινη εικόνα και όχι μια καμένη εικόνα στην περιοχή. Και να έχουμε του χρόνου το καλοκαίρι όλα τα σπίτια αποκατεστημένα».

Δήλωσε ότι η μεγάλη του έγνοια και αγωνία είναι η αντιμετώπιση των βροχών και πιθανών πλημμυρικών φαινομένων, που σε κάθε περίπτωση πυρκαγιών αντιμετωπίζονται σε περιοχές. Έμφαση κατά τον πρωθυπουργό θα πρέπιε να δοθεί και στην αστυνόμευση στην περιοχή «για να μπορέσουν οι μόνιμοι κάτοικοι να μείνουν με ασφάλεια στην περιοχή, ιδίως όταν θα αρχίσουν να φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητα από εδώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέχρι και χθες έχει αποδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 6.543.504,04 ευρώ, σε 2.647 δικαιούχους για τα επιδόματα άμεσων βιοτικών αναγκών και σε 1.112 δικαιούχους για τα επιδόματα απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάστασης οικοσκευής.

Tags:
κάτοικοι, πυρόπληκτες περιοχές, πυρόπληκτοι, πυρκαγιά, Αλέξης Τσίπρας, Μάτι, Αττική, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK