14:52 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Καρφί» Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Εμείς δεν θα δεχόμασταν πραξικοπηματίες

© Φωτογραφία : Υπ. Εξωτερικών/Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία αιχμηρή παρατήρηση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώπιον του έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου του προξενείου στη Σμύρνη.

«Δεν θα δεχόμασταν στη χώρα μας κακοποιούς που θα προσπαθούσαν να οργανώσουν πραξικόπημα στην Ελλάδα» σχολίασε ο Τσαβούσογλου στον οποίο έσπευσε να απαντήσει ο έλληνας υπουργός ότι η Ελλάδα «δεν φιλοξενεί τρομοκράτες».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο κ. Κοτζιά απάντησε στον τούρκο ομόλογό του ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένοι κανόνες, οι οποίοι διέπονται από το διεθνές δίκαιο». Νωρίτερα στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμπαράσταση της Ελλάδας προς την Τουρκία ενάντια σε κάθε είδους πραξικοπηματίες.

Ο τούρκος υπουργός, από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη του διαλόγου με την Ελλάδα παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Παρουσία του Νίκου Κοτζιά ο Τσαβούσογλου είπε ότι στην περιοχή μας η Τουρκία και η Ελλάδα είναι χώρες — κλειδιά και εκπρόσωποι σπουδαίων πολιτισμών.

«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν και μέρες που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, μερικές φορές βιώνουμε θυελλώδεις ημέρες, έχουμε διαφωνίες» παραδέχτηκε. Μετά τις αιχμές για τους «8» σημείωσε ότι η διέξοδος είναι η συνεργασία και ο διάλογος με την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία «θα βρει και θα διατηρήσει τη σταθερότητά της στον οικονομικό της δρόμο».

Ερωτηθείς σχετικά ο Ν. Κοτζιάς επιβεβαίωσε ότι μια Τουρκία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι το μέγιστο κέρδος για την Ελλάδα. «Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς αυτή την ειδική σύνδεση με την Τουρκία. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε εκείνη την ημέρα. Πρέπει πολύ νωρίτερα να καταργηθεί η απαίτηση βίζας από τους Τούρκους πολίτες και να έχει μια δουλειά λιγότερη το Προξενείο μας» τόνισε.

Tags:
οχτώ τούρκοι αξιωματικοί, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Κοτζιάς, Σμύρνη, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK