15:55 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από τη βουλή όχι με πλειοψηφία κομμάτων, αλλά με πλειοψηφία βουλευτών, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. Προκάλεσε τη ΝΔ να μην αποχωρήσει από τη συνεδρίαση αλλά να επιτρέψει στους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης και με απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον Real fm.

«Υπάρχει πλειοψηφία, το ‘χω πει από πέρσι. Είχα πει, ότι δεν θα ψηφιστεί με πλειοψηφία κομμάτων, αλλά με πλειοψηφία βουλευτών» τόνισε ο κ. Κοτζιάς χαρακτηρίζοντας δημοκρατικό δικαίωμα των ΑΝΕΛ να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών, προκάλεσε μάλιστα τη ΝΔ, να μην αποχωρήσει από τη Βουλή όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό αλλά να επιτραπεί στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ιδιαίτερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως οι απόψεις του για τη συμφωνία με την πΓΔΜ δεν αντιστοιχούν με την πάγια θέση της ΝΔ.

«Δεν το πιστεύει και ο ίδιος ότι είναι προδοσία. Έχει πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ για το Σκοπιανό, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι πολύ σωστά εξήγησε στους γείτονες ότι θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία για να γίνουν μέλη του συμφώνου.

Σχετικά:

Στόλτενμπεργκ σε Ζάεφ: Ένταξη στο ΝΑΤΟ, μόνο εφόσον εγκριθεί η συμφωνία
Ζάεφ: Θα ενωθούμε για μία Ευρωπαϊκή Μακεδονία
Ζάεφ: Η πλειοψηφία θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας για το όνομα
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ΑΝΕΛ, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Κοτζιάς, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK