12:26 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μέσα στην επόμενη τετραετία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στους στόχους του πρωθυπουργού, όπως εξήγγειλε κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η ενδυνάμωση του κοινωικού κράτους αλλά και η βελτίωση του εργασιακού χώρου.

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι με την υπερκάλυψη των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση έχει ως στόχο να ενισχύσει τρεις βασικούς πυλώνες που αποτελούν και την προτεραιόττητά της για την μεταμνημονιακή περίοδο.

Οι τρεις αυτοί πυλώνες στους οποίους στοχεύει η κυβέρνηση είναι η δίκαιη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και η ενίσχυση της εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας μέλημα της κυβέρνησης είναι η νομοθέτησης της μείωσης του ΕΝΦΙΑ ως 50% για σχεδόν 1,2 εκατ. χαμηλές ιδιοκτησίες και 30% μεσοσταθμικά σε δυο φάσεις, το '19 και το '20, μέχρι το τέλος τους χρόνου ενώ ό φόρος θα γίνει πιο αναλογικός και ελαφρύτερος για τη λαϊκή κατοικία με μεγαλύτερη επιβάρυνση στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι στόχος είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα από 7.000 ευρώ και πάνω έως 35% από 1/1/19 αλλά και η μείωση των εισφορών για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή 64,5 ευρώ/μήνα.

Ακόμα εξήγγειλε την μείωση κατά 4% της φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 25%, σταδιακά μέχρι την 1/1/22, αρχής γενομένης από 1/1/19.

Επίσης, μίλησε για επιδότηση ενοικίου με ποσά από 70 εως και 200ευρώ τον μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες, από 1/1/19.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε ακόμα ότι θα καταβληθούν όλα τα αναδρομικά σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς συνολικού ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ εντός του 2018.

Ταυτόχρονα έθεσε ως προτεραιότητα την έναρξη των διαδικασιών για αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υπόκατώτατου στις αρχές του 2019 αλλά και την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ με μείωση κατά δυο μονάδων του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μια του μικρού, από 13% σε 12%, από 1/1/21.

Τέλος, έκανε λόγο για ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοηθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξιδεικευμένου προσωπικού εντος του 2019 αλλά και για ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού προστέθηκε και η κατάργηση του Φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγροτες, συνεταιρισμούς — ΚΝΣΕΠ καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις, από 1/1/19 αλλά και η επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σε ορίζοντα διετίας, 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.

Σχετικά:

Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω την ύφεση και τη λιτότητα
Τσίπρας σε αρχηγό ΕΛΑΣ: Δεν έχεις παράπονο, ομόρφυνε το υπουργείο (Βίντεο)
Συνολικό στρατηγικό σχέδιο θα εξαγγείλει ο Τσίπρας
Tags:
83η ΔΕΘ, Αλέξης Τσίπρας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK