06:17 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Γαβρόγλου: Πανέτοιμοι για τη νέα σχολική χρονικά με βιβλία και δασκάλους

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πρώτο κουδούνι αύριο στα σχολεία όλης της χώρας. «Είμαστε πανέτοιμοι, για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους», διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους», τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ένα 24ωρο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Είμαστε πανέτοιμοι, για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους», είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τον επανασχεδιασμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξηγεί πως «τον Σεπτέμβριο του 2020 θα συναντηθούν οι μεταρρυθμίσεις του Λυκείου με τις μεταρρυθμίσεις της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Ο κ. Γαβρόγλου, χαρακτηρίζει «εκ του πονηρού και σπέκουλα» τις αντιδράσεις στην κατάργηση της εξέτασης του μαθήματος των Λατινικών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Κάποιοι αποφάσισαν να ιδεολογικοποιήσουν όλη αυτή την υπόθεση με τα Λατινικά», παρατηρεί και προσθέτει πως «οι περισσότεροι από όσους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα δεν έχουν πει ποτέ πώς πρέπει να διδάσκονται».

Αναφορικά με τον νέο θεσμό των ενδοσχολικών εξετάσεων διαβεβαιώνει πως «όπως προγραμματίζουμε να γίνουν οι εξετάσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι αδιάβλητες».

Τονίζει πως το 10% που αρχικά θα συνυπολογίζεται στην τελική βαθμολογία για την εισαγωγή στα τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα κλιμακωθεί σταδιακά, καθώς «είναι ένα σύστημα με μία δυναμική και μία προοπτική».

Στην κριτική για τις σχολές ελεύθερης πρόσβασης απαντά πως «υπάρχουν παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και όχι μόνον να αποκτήσουν δεξιότητες για το επάγγελμα που θέλουν να ασκήσουν» και υπερασπίζεται την άποψη πως «το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο για να βρεις δουλειά, το Πανεπιστήμιο είναι και για να μορφωθείς».

Σχετικά:

Αντιδρούν οι Φιλόλογοι στην κατάργηση των Λατινικών
Ανάκληση της κατάργησης των Λατινικών ζητεί η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ
Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα επαναφέρει το κατώτατο όριο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ
Γαβρόγλου: «Εκ του πονηρού» τα σχόλια περί υπονόμευσης του αδιάβλητου των εξετάσεων
Tags:
Λατινικά, τριτοβάθμια εκπαίδευση, ΤΕΙ, σχολεία, ΑΕΙ, βιβλίο, Κώστας Γαβρόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK