ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας δεν δίνει κάτι αλλά παίρνει, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει να ομιλείται καμιά μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα.

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα για το ζήτημα της αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα και άρα δεν δίνουμε κάτι» τόνισε στον Real FM ο κ. Βούτσης.

Για την πΓΔΜ τόνισε, πως «έχουν τη γλώσσα τους. Το πως τη διαμορφώσαν, πόσα χρόνια ιστορία έχει, τι ιδιώματα έχει, τι σχέση έχει με τη βουλγαρική, ας τα αφήσουμε τους ιστορικούς να έχουν το γόνιμο διάλογό τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Απέρριψε το ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι δημοψήφισμα σε μια χώρα γίνεται όταν έχει κάτι να δώσει και όχι όταν έχει να πάρει.

«Θέλω να σας πω ευθέως ότι δημοψήφισμα γίνεται όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα, η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, δηλαδή παίρνει αποσαφήνιση ότι η γείτονα χώρα θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία όπως 140 χώρες και μάλιστα οι μεγαλύτερες του πλανήτη την ονομάζουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία να θέτουμε τέτοια ζητήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σχετικά:

Ντιμιτρόφ: Θυσιάζουμε τη μυθολογία για την πραγματικότητα
Στα Σκόπια η Άνγκελα Μέρκελ
Κοτζιάς για Μητσοτάκη: Ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι προδοσία η συμφωνία με την πΓΔΜ
Tags:
δημοψήφισμα, γλώσσα, συμφωνία των Πρεσπών, Νίκος Βούτσης, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK