02:28 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη: Ατυχέστατη η δήλωση Καραγκούνη για τον «κουμπαρά του Πινοσέτ»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις περισσότερες χώρες εφαρμόζεται το ασφαλιστικό που προτείνει η ΝΔ, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις Καραγκούνη για τον «κουμπαρά του Πινοσέτ».

Το ασφαλιστικό σύστημα που προτείνει η ΝΔ εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, για ο σύστημα του προσωπικού κουμπαρά για την επικουρική ασφάλιση που, όπως είπε, πρώτος εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή.

«Ήταν ατυχέστατη η δήλωση του συναδέλφου», δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση ότι δεν ομιλείται η Μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα είναι «τι αναγνωρίζεις ως Μακεδών» και «εάν υπάρχουν Μακεδόνες εκτός Σκοπίων», κάτι που θα μπορούσε στο μέλλον να είναι πρόβλημα από «μια αναθεωρητική δύναμη» στην πΓΔΜ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως βρίσκεται σε δίλημμα αν θα πρέπει να κατέβει υποψήφια στις εθνικές εκλογές στην περιφέρεια της Β' Αθηνών ή των Χανίων και πως πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση που θα λάβει μετά από συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Tags:
εκλογές, γλώσσα, ασφαλιστικό, ΝΔ, Νίκος Βούτσης, Πινοσέτ, Κώστας Καραγκούνη, Ντόρα Μπακογιάννη, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK