11:50 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Μέγαρο Μαξίμου

Κόντρα Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Εκατέρωθεν βολές για τα θαλασσοδάνεια πολιτικών κομμάτων εξαπέλυσαν Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ στον απόηχο τς έρευνας που διεξάγει η Δικαιοσύνη. Το Μαξίμου ζητεί ενημέρωση των πολιτών για τα φέσια, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα».

Για θράσος των κομμάτων να ζητούν διαγραφή των δανείων τους και να «ανακαλύπτουν πάλι πολιτικές διώξεις και σκευωρίες» κάνει λόγο το Μαξίμου απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «γκεμπελική τακτική σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων».

Το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αφού απέτυχαν οι προσπάθειες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να θαφτούν οι ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια σχεδόν μισού δισ. ευρώ, τώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά ανεμπόδιστη στη διερεύνηση, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη όχι μόνο για τα δάνεια αλλά και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, με την οποία απαλλάσσονταν όλοι οι υπεύθυνοι, ζητούν από πάνω και τα ρέστα».

Καλεί τα πολιτικά κόμματα να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες πότε και πώς θα ξεπληρώσουν τα φέσια τους.

Είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ που τον κατηγόρησε πως «για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων», καθώς χρησιμοποιεί ως εργαλείο το θέμα των δανείων των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσω μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το δανεισμό του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι, «με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ακόμη ότι «οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν. Έχουν ήδη τελειώσει…».

Σχετικά:

Η ώρα της κρίσης για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων
Tags:
δάνεια κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, Μαξίμου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK