11:27 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Αλέξης Χαρίτσης

Στοχευμένες προσλήψεις στο δημόσιο προαναγγέλλει ο Χαρίτσης

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στοχευμένες προσλήψεις στο δημόσιο, με παράλληλη τήρηση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης. Τι υποστήριξε για το ζήτημα των συμβασιούχων.

Για στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 2/47», ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε ότι η επαναφορά του κανόνα «1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση», η οποία θα εφαρμοστεί από το 2019, «μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σ' αυτές τις στοχευμένες προσλήψεις, βάσει των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας». Διαβεβαίωσε πάντως, πως «δεν πρόκειται ποτέ να υπερβούμε αυτές τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Όσον αφορά το ζήτημα των συμβασιούχων, εξήγησε ότι «είναι ένα σοβαρό θέμα, το οποίο δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην τύχη του», διαμηνύοντας ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, το οποίο δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Πρόσθεσε δε, ότι «επιδιώκουμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης στις διάφορες κατηγορίες συμβασιούχων, γιατί μιλάμε για συμβασιούχους διαφορετικών ταχυτήτων, με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί μεγάλης αύξησης του αριθμού των συμβασιούχων, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά περίπου 2.500, καθώς αυτοί που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν 49.448, ενώ σήμερα, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Ιουλίου του 2018, είναι 47.179».

Έκανε παράλληλα, λόγο για «πολυδαίδαλο σύστημα» που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. «Έπρεπε να έρθει η δική μας κυβέρνηση για να βάλει μία τάξη και να προσπαθήσει, στον βαθμό του εφικτού, να επιλύσει αυτό το πρόβλημα» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

Σχετικά:

Στα 101,704 δισ. ευρώ τα χρέη προς το Δημόσιο, αυξάνονται οι οφειλέτες
Πώς θα διορίζονται στο Δημόσιο οι πυρόπληκτοι
Tags:
Δημόσιο, Προσλήψεις, Κυβέρνηση, υπουργείο Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK