23:33 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
83η ΔΕΘ, Αλέξης Τσίπρας, Συνέντευξη Τύπου

Τσίπρας: Θα καταφέρουμε να αποφύγουμε την περικοπή των συντάξεων

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Βέβαιος ότι αν επιτυγχάνονται οι στόχοι θα αποφευχθεί η περικοπή των συντάξεων, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός. Τι είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Την πεποίθηση ότι θα αποφευχθεί η εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου της περικοπής των συντάξεων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Euronews.

«Το λέω καθαρά. Αν πετύχουμε τους στόχους — στον βαθμό που πετυχαίνουμε τους στόχους — θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε ένα μέτρο που και αχρείαστο είναι και αντιαναπτυξιακό είναι, αλλά και μη διαρθρωτικό είναι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, πως θα ανασταλούν τα μέτρα για το χρέος αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την πλευρά της χώρας μας, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αλλά πως το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, δεν συνιστά δομική μεταρρύθμιση. «Άρα να λοιπόν ένα ακόμη επιχείρημα που συντείνει στην άποψη ότι αν πιάνουμε τους στόχους, δεν θα περικοπούν οι συντάξεις», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός, εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να κερδίσει το επικείμενο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είπε πως η συμφωνία αυτή, συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα αλλά και για την περιοχή.

«Λύνει ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, το λύνει με θετικό τρόπο για τη χώρα, κατά την άποψή μου. Άλλωστε, 140 χώρες σε όλον τον κόσμο αναγνώριζαν με τη συνταγματική της ονομασία τη γείτονα χώρα. Πλέον, υπάρχει ο γεωγραφικός προσδιορισμός για όλες τις χρήσεις και κυρίως, υπάρχει η αναγνώριση και αποδοχή από τους γείτονές μας ότι η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, είναι ελληνική. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι όταν φτάσει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία, θα ψηφιστεί με απόλυτη πλειοψηφία και πως παρά τις διαφωνίες του Πάνου Καμμένου «δεν θα διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την οικονομική ανάκαμψη και την πολιτική σταθερότητα».

Χαρακτήρισε στόχο και στρατηγική της κυβέρνησης την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Tags:
δημοψήφισμα, συμφωνία των Πρεσπών, Συντάξεις, Πάνος Καμμένος, Κλάους Ρέγκλινγκ, Ζόραν Ζάεφ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK