15:47 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Γαβρόγλου: Δε λέμε ότι τα λατινικά δεν χρειάζονται

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα Λατινικά μπορούν να διδάσκονται εκεί που χρειάζονται δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Τι είπε για την αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων το πρωί αλλά και για την πρωινή προσευχή.

Στις επικρίσεις για την κατάργηση των Λατινικών από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Δε λέμε ότι τα λατινικά δεν χρειάζονται», «θέλουμε να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια κάποιων αντικειμένων. Για να αλλάξει η διδασκαλία των λατινικών πρέπει να αλλάξει μία ολόκληρη νοοτροπία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα Λατινικά μπορούν «να διδάσκονται εκεί που χρειάζονται».

Χαρακτήρισε ευκαιρία στοίχημα την αναβάθμιση του απολυτηρίου των λυκείων, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Γ' λυκείου. Το σχολείο έχει γίνει πάρεργο του πανεπιστημίου».

Για την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων, από τις 8:15 στις 9:00, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως η αλλαγή αυτή θα έχει θετικές επιπτώσεις και πως είναι «καλό για την εκπαίδευση, μετά για τους μαθητές και μετά για τους γονείς», «το πιστοποιούν και επιστημονικές μελέτες».

Ο υπουργός Παιδείας, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας, «ώστε κάθε θεσμός να ξέρει τα όριά του» και στήριξε την διατήρηση της πρωινής προσευχής λέγοντας ότι αποτελεί «μέρος του πολιτισμού και της κουλτούρας μας».

Σχετικά:

Έκπληξη της ΔΟΕ με την πρόταση Γαβρόγλου να ξεκινούν τα σχολεία στις 09:00
Γιατί το υπουργείο θέλει να αλλάξει την ώρα που ξεκινούν τα σχολεία, το σκεπτικό Γαβρόγλου
Το νέο σύστημα για τις Πανελλήνιες: Τέλος τα Λατινικά και οι συντελεστές βαρύτητας
Tags:
προσευχή, Λατινικά, ώρα, Πανελλαδικές, Εκκλησία, Κώστας Γαβρόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK