11:06 16 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Νέα Δημοκρατία

Διαψεύδει η ΝΔ ότι ενημερώθηκε από τους θεσμούς για τις συντάξεις

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Όργανο προπαγάνδας» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ΝΔ, διαψεύδοντας τηλεγράφημα του πρακτορείου που αναφέρει ότι η αντιπολίτευση ενημερώθηκε από τους θεσμούς για το ενδεχόμενο ακύρωσης του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

Στα «κάγκελα» η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, και αναφέρει ότι οι θεσμοί έχουν ενημερώσει την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, ότι βλέπουν θετικά, το ενδεχόμενο ακύρωσης του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, αναφέρει ότι στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης της ΝΔ με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι δανειστές δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους και έκτοτε, δεν υπήρξε καμιά άλλη συνάντηση ή ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους θεσμούς.

«Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», σημειώνει η ΝΔ.

Αναφέρεται επίσης ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, δεν ψηφίστηκε από τη ΝΔ αλλά με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ —ΑΝΕΛ και υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ προ διμήνου, κατέθεσε τροπολογία για να μην εφαρμοστεί το μέτρο, την οποία ωστόσο απέρριψε η κυβέρνηση.

Σχετικά:

Παράθυρο για ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις αφήνουν οι θεσμοί
«Παράθυρο» και από το ΔΝΤ για τις συντάξεις, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο
Και οι συντάξεις στο «μενού» των διαβουλεύσεων με την τρόικα
Στα τέλη του 2018 οι τελικές αποφάσεις για τις συντάξεις
Τσίπρας: Θετικά τα νούμερα, αισιοδοξία πως θα αποφύγουμε τις περικοπές στις συντάξεις
Τσίπρας: Θα καταφέρουμε να αποφύγουμε την περικοπή των συντάξεων
Tags:
τροπολογία, Κυβέρνηση, Συντάξεις, Θεσμοί, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK