11:50 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Πολύ σύντομα η νέα χαλάρωση των capital controls, έρχεται μείωση στον ΕΝΦΙΑ

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του σημείωσε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για με στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις όσο και φιλοαναπτυξιακά μέτρα, χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις.

Σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η συζήτηση για τις συντάξεις είναι «εν εξελίξει», ξεκαθαρίζοντας ότι «όχι μόνο φτάνουμε στο 3,5%, αλλά έχουμε και δημοσιονομικό χώρο να υλοποιήσουμε μεγάλο κομμάτι των αντίμετρων, τόσο με στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις όσο και φιλοαναπτυξιακά μέτρα, χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις σημείωσε ότι «τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην αύξηση των επενδύσεων το 2017 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας μια αύξηση της τάξης του 20%, ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις έσπασαν το 2017 ρεκόρ 10ετίας παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 27%».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε σαφή αναφορά και στο ζήτημα της χαλάρωσης των capital controls τονίζοντας ότι «θα έχουμε νέα χαλάρωση πολύ σύντομα. Με τη νέα χαλάρωση θα ολοκληρωθεί

ο δεύτερος πυλώνας που αφορά τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και το άνοιγμα λογαριασμών και θα βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση για την πλήρη άρση των capital controls».

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι από το 2020 τα νοικοκυριά με χαμηλή περιουσία θα δουν τον μισό ΕΝΦΙΑ σε σχέση με φέτος, ενώ η μεσοσταθμική μείωση θα είναι της τάξης του 30%. Σε κάθε περίπτωση κανένας πολίτης δεν θα δει αύξηση στον ΕΝΦΙΑ τα επόμενα χρόνια, ενώ η πλειοψηφία θα δει σημαντική μείωση».

Tags:
ΕΝΦΙΑ, επενδύσεις, capital controls, Συντάξεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK