04:17 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Γεροβασίλη: Κοινό μέτωπο με την Παπακώστα εναντίον ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «συνωμοσιολογικές ασάφειες» την άποψη ότι η κυβέρνηση «κάνει πλάτες» στον Ρουβίκωνα, ενώ εκτίμησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεβαίνει ως πρωθυπουργός της χώρας μας για πολλά χρόνια ακόμη στη ΔΕΘ».

Για τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για τον τρόπο δράσης της Αστυνομίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως στις πρόσφατες διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, μίλησε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναφερόμενη στον τρόπο αντιμετώπισης εκ μέρους της Αστυνομίας των πρόσφατων διαδηλώσεων στην ΔΕΘ, απάντησε ότι «η Αριστερά ανέκαθεν υποστήριζε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και των διεκδικήσεων των πολιτών μέσα από ειρηνικές διαδηλώσεις», προσθέτοντας «απ' αυτό, όμως, μέχρι το πρωτοσέλιδο ακροδεξιάς εφημερίδας "Θα χυθεί αίμα στις 8 Σεπτέμβρη" και την επιχειρησιακή αντιμετώπιση της Αστυνομίας απέναντι στον "σχεδιασμό μάχης των ταγμάτων εφόδου" υπάρχει άβυσσος». Αναφέρει επίσης ότι «δημιουργικό ζητούμενο για εμάς αποτελεί το να γίνει κοινή πεποίθηση πως η ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και σε όλα τα επίπεδα αποτελεί λαϊκό δικαίωμα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά με τη συνύπαρξή της με την Κατερίνα Παπακώστα, είπε μεταξύ άλλων, ότι «υφίσταται κοινός προγραμματικός λόγος» και ότι υπάρχει κοινό πεδίο «που αφενός απαντά στις συνέπειες της κρίσης, αφετέρου σηκώνει μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού».

Χαρακτήρισε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «η κυβέρνηση κάνει πλάτες στη δράση του Ρουβίκωνα», ως «γενικόλογες συνωμοσιολογικές ασάφειες ενταγμένες σε ανιστόρητα αφηγήματα», επαναλαμβάνοντας «όσο η ΝΔ δεν μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο για τα πολυεπίπεδα ζητήματα ανασφάλειας που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, τόσο περισσότερο περνά τον Ρουβίκωνα της».

Η κ. Γεροβασίλη είπε τέλος, ότι «όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεβαίνει ως πρωθυπουργός της χώρας μας για πολλά χρόνια ακόμη στη ΔΕΘ», ενώ στην παρατήρηση ότι «όλα δείχνουν πως η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα» απάντησε, «αντίθετα, εκείνο που διακρίνει κανείς είναι ο πανικός της ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων. Σε αυτήν είχαν επενδύσει την πιθανότητα να γίνουν κυβέρνηση».

Tags:
ΔΕΘ, Ελληνική Αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, Όλγα Γεροβασίλη, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK