00:18 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Το Μέγαρο Μαξίμου

Μαξίμου για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Μνημόνιο που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ

© AFP 2019 / Andreas Solaro
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Επίθεση» εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ. Υπόσχεται ένα «εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ» που αποτελεί «μνημόνιο ΔΝΤ» σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Μνημόνιο ΔΝΤ» χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζει την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι τα όσα εξήγγειλε οδηγούν την Ελλάδα στο ΔΝΤ καθώς αποτελούν ένα «εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός των κυβερνήσεων της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής, ο γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, των σκανδάλων και της χρεοκοπίας επιβεβαίωσε σήμερα τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ. Εξήγγειλε ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ», τονίζει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης με τις εξαγγελίες του δίνει στους κατέχοντες τα πάντα, και στους εργαζόμενους «τσάι και συμπάθεια».

«Δημιουργεί ένα δημοσιονομικό χάος για να κάνει δώρα στην οικονομική ολιγαρχία», τονίζει το Μαξίμου και απαριθμεί τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ:

— Θα χαρίσει τις εισφορές των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες και στα funds για να δημιουργήσει Θα Πινοσέτ — βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης.

— Θα εκχωρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα.

— Θα επιβάλλει ένα μοντέλο ανάπτυξης τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που μας κόστισε μερικές δεκάδες δισ. ευρώ.

— Θα περικόψει τον προϋπολογισμό της παιδείας για να δώσει χώρο πάλι στους ιδιώτες.

— Θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα για να τα εντάξει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης — επανέλαβε δηλαδή και εδώ την πρόταση του ΔΝΤ.

— Θα κάνει μειώσεις φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και μετά θα τις παρακαλέσει να προσέχουν τους εργαζόμενους τους με μια «συμφωνία αλήθειας».

Το Μαξίμου κατηγορεί, παράλληλα, τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν ανέφερε τίποτα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που θέλει να απολύσει, ενώ την ίδια στιγμή «χάιδεψε τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της κοινοβουλευτικής του ομάδας με τη θέση του για το Μακεδονικό, συνεχίζοντας την τζάμπα μαγκιά καθώς δεν δεσμεύτηκε να ακυρώσει την συμφωνία αν αυτή περάσει από την  παρούσα Βουλή».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει «ελπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να διαβάσει την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Και η ΝΔ να μην τον αποπέμψει μετά τις επόμενες εκλογές».

Tags:
ΔΕΘ, Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK