11:28 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς

Παππάς: Η νομιμότητα νίκησε στο τηλεοπτικό πεδίο

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς τονίζει σε άρθρο του ότι «οι αγώνες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου επιτέλους δικαιώνονται».

«Τολμήσαμε να πολεμήσουμε τη συνενοχή του πολιτικού συστήματος και των ιδιοκτησιών των μέσων ενημέρωσης. Τολμήσαμε να εφαρμόσουμε τον νόμο και το Σύνταγμα. Τολμήσαμε να μην συμβιβαστούμε με την άνευ αδείας χρήση των συχνοτήτων, τις δανειοδοτήσεις με "αέρα" και τη γενική ασυδοσία», αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παράλληλα επιτίθεται στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «δυστυχώς, η αντιπολίτευση, αντί να ζητήσει μια συγγνώμη για το τοπίο ασυδοσίας που παρέδωσε, πολέμησε με λύσσα τις αναγκαίες θεσμικές τομές».

«Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η τηλεοπτική αγορά ρυθμίζεται για τα επόμενα δέκα χρόνια. Διασφαλίζονται 400 θέσεις εργασίας ανά σταθμό, σε μια ρύθμιση καθόλου αμελητέα, αν συνυπολογιστεί ότι την επόμενη μέρα θα προχωρήσουν νέες παραγωγές και θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας. Ενώ ζητείται —μέσω πρόβλεψής μας- από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παράγουν πρωτότυπο, ποιοτικό και εξειδικευμένο πρόγραμμα, καθώς και να εκπέμπουν από τεχνικά αναβαθμισμένους χώρους», σημειώνει στο άρθρο του ο υπουργός.

Οι αγώνες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, παρά τις επιθέσεις που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, επιτέλους δικαιώνονται. Αν, λοιπόν, χαρακτηρίζεται από κάτι η επομένη μέρα στο τηλεοπτικό πεδίο, αυτό είναι η νίκη της νομιμότητας», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Tags:
διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών, κανάλι, media, τηλεοπτικές άδειες, Νίκος Παππάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK