03:42 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Το Μέγαρο Μαξίμου

Το Μαξίμου «ευχαριστεί» τον Μητσοτάκη για το «προεκλογικό υλικό» από τη ΔΕΘ

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Με μία ειρωνική ανακοίνωση, το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τονίζοντας πως προεξοφλεί προσφυγή στο ΔΝΤ που θα οδηγήσει ακόμη και τους αναποφάσιστους στην κάλπη. «Τον ευχαριστούμε θερμά», σημειώνει το Μαξίμου.

Με ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σημειώνοντας πως η εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ αποτέλεσε «το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του '19» και γι' αυτόν τον λόγο «τον ευχαριστούμε θερμά».

Όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης προεξοφλεί προσφυγή στο ΔΝΤ και ως εκ τούτου οι «αναποφάσιστοι πολίτες θα τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει».

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνονται τα εξής σημεία που «χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε» ο κ. Μητσοτάκης:

— Σκοπεύει να  προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.

— Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

— Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.

— Σκοπεύει να εφαρμόσει τη  μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.

— Σκοπεύει να  αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

— Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.

— Δε σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.

— Δε σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα.

«Φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του. Με δύο λόγια, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του '19», προσθέτει το Μαξίμου.

Καταλήγοντας το γραφείο Τύπου αναφέρει πως «να βλέπουν οι πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι τον κ. Μητσοτάκη και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει. Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά».

Tags:
ΔΕΘ, ΔΝΤ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK