23:20 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας

Μπαλάφας: Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα λυθεί το θέμα των συντάξεων

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γιάννης Μπαλάφας εμφανίστηκε «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι θα επιλυθεί το θέμα των συντάξεων προκειμένου να μη γίνουν περικοπές, ενώ για τη συμφωνία των Πρεσπών εκτίμα ότι θα περάσει με πλειοψηφία από τη Βουλή.

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, για τη μη περικοπή των συντάξεων από την έναρξη της επόμενης χρονιάς.

«Η δική μας λογική λέει ότι χρειάζεται μια προωθητική συνεννόηση με την άλλη πλευρά, ώστε να μην υπάρξει περικοπή των συντάξεων. Είναι ένα θέμα, στο οποίο έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Όσον αφορά τις δηλώσεις του ΔΝΤ, νομίζω ότι είναι στο πλαίσιο των πολλών απαισιόδοξων προβλέψεων που έχει κάνει μέχρι τώρα και οι οποίες δεν έχουν ποτέ επαληθευτεί. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι και το ζήτημα αυτό θα λυθεί», δήλωσε ο κ. Μπαλάφας.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα περάσει με πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή.

«Σε σχέση με τους ΑΝΕΛ, με τους οποίους έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, είναι δεδομένο και το γνωρίζαμε από την αρχή ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας στο ζήτημα της ονομασίας», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το γεγονός ότι εμφανίστηκε να «συμφωνεί με την εθνική γραμμή που είχε διαμορφωθεί πριν από χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής), που λέει "ναι" στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Συντάξεις, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK