03:51 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Εμβόλιο

Αντίδραση της ΝΔ στην εγγραφή ανεμβολίαστων παιδιών στα σχολεία

CC0
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δυνατότητα εγγραφής σε σχολεία μαθητών που δεν έχουν εμβολιαστεί, καταγγέλλουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας προκειμένου να κλείσουν τα νομικά «παράθυρα».

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε πρόσφατη επιστολή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής προς τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζο, στην οποία επισημαίνονται τα «παραθυράκια» των νόμων που επιτρέπουν την εγγραφή ανεμβολίαστων παιδιών στα σχολεία.

Η ένωση παιδιάτρων αποκαλύπτει ότι διευκρινιστική επιστολή του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την εγγραφή μαθητών στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό «προκαλεί σύγχυση και αφήνει πολύ μεγάλα περιθώρια για αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας και της αναγκαιότητας των εμβολίων».

«Επί της ουσίας δίνει το άλλοθι σε όλες τις αντιεμβολιαστικές ομάδες να την ισχυρίζονται και ακόμα χειρότερα να βάζει σε σκεπτικισμό ακόμα και αυτούς τους γονείς που μέχρι τώρα συναινούσαν για τον εμβολιασμό των παιδιών τους», τονίζουν οι παιδίατροι.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Ιάσων Φωτήλας, κάνουν λόγο για «επιπόλαια ενέργεια» των υπουργών Υγείας και Παιδείας που υπονομεύει την προστασία της δημόσιας υγείας και επιτρέπει την εξάπλωση αντιεπιστημονικών και αντιεμβολιαστικών δοξασιών.

«Η πρωτοβουλία των υπουργών Υγείας και Παιδείας να επιτρέπουν την εγγραφή των μικρών μαθητών στα σχολεία ακόμη και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, με τη χρήση "γνωματεύσεων" που επικαλούνται —αορίστως- "πιθανές παρενέργειες" και αδιευκρίνιστα "προσωπικά δεδομένα", προκαλεί —δικαίως- την απόρριψη των επιστημόνων και λειτουργών Υγείας και την ανησυχία σε γονείς και μαθητές», τονίζουν τα δύο στελέχη της γαλάζιας παράταξης.

Καλούν, παράλληλα, τον υπουργό Υγείας να πάρει «σαφή θέση υπέρ της καθολικότητας και υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» και να προχωρήσει στην «τάχιστη άρση των όποιων νομοθετικών ασαφειών». Ζητούν ακόμη, πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών για την ευεργετική επίδραση των εμβολιασμών.

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προασπίσει με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία και την επέκταση της Πρόληψης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει χωρίς εξαιρέσεις όλους τους πολίτες της χώρας», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των γαλάζιων στελεχών.

Tags:
παιδίατρος, σχολεία, εμβόλιο, εμβόλια, Υπουργείο Παιδείας, Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Οικονόμου, Ιάσων Φωτήλας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK