02:55 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, δήλωσε πως θα προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση, αφήνοντας την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με μόλις πέντε βουλευτές.

Στην ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων προχωρά ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο Αριστείδης Φωκάς, μιλώντας στη «Βεργίνα Τηλεόραση» και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται και θα καταθέσει την Τετάρτη τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο βουλευτής τόνισε πως επιθυμεί να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και πως ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Σε ανακοίνωση τής Ένωσης Κεντρώων για συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, επισημαίνει πως το κόμμα δεν κινδυνεύει.

«Η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές».

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αποτελείται από έξι βουλευτές και πως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, οι πέντε βουλευτές είναι ο ελάχιστος αριθμός για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αυτή τη στιγμή, η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αποτελείται από τους εξής βουλευτές: Γεωργιάδης Μάριος, Λεβέντης Βασίλης, Καβαδέλλας Δημήτρης, Σαρίδης Γιάννης, Φωκάς Αριστείδης, Μεγαλομύστακας Αναστάσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εμφύλιος» και βαρύ κλίμα στην Ένωση Κεντρώων

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς δήλωσε ενοχλημένος από τις καταγγελίες του βουλευτή Δημήτρη Καβαδέλλα σχετικά με απαγόρευση εισόδου στη ΔΕΘ.

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είχε καταγγείλει «σχέδιο εξόντωσης» του κόμματος με τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν πεντακομματική Βουλή. Παράλληλα, είχε κάνει λόγο για σκηνικό αποστασίας που στήνει η αντιπολίτευση με αφορμή τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών.

Tags:
ανεξαρτητοποίηση, Βουλή, Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, Δημήτρης Καβαδέλλας, Γιάννης Σαρίδης, Βασίλης Λεβέντης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK