17:39 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αριστείδης Φωκάς είχε προαναγγείλει την ανεξαρτητοποίησή του, ωστόσο ακόμη δεν έχει καταστήσει σαφές αν πρόκειται να ενταχθεί σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.

Ανεξαρτητοποιήθηκε τελικά, όπως είχε προαναγγείλει, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Φωκάς που απέστειλε σήμερα επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, είναι ο τέταρτος βουλευτής του κόμματος που αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ο ίδιος ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει τα μελλοντικά του σχέδια και ιδιαίτερα το αν πρόκειται να ενταχθεί σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Αριστείδης Φωκάς δηλώνει πως αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων προκειμένου να παλέψει «για το καλό της πατρίδας», όπως ανέφερε.

«Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων», ανέφερε ο κ. Φωκάς σε δήλωσή του που μετέδωσε το ΑΠΕ, λίγη ώρα μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

Πλέον η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται σε οριακή κατάσταση στη Βουλή, καθώς εάν χάσει έναν ακόμη βουλευτή θα πάψει να θεωρείται αυτοτελής κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Φωκάς είχε προαναγγείλει από χθες την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί τονίζοντας ότι επιθυμεί να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και πως ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τόνισε υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξασθένησης του κόμματός του, την οποία έχει οργανώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό την την αύξηση των πιθανοτήτων αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στην επόμενη βουλή.

Tags:
ανεξαρτητοποίηση, Βουλή, Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, Βασίλης Λεβέντης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK