07:11 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οργισμένος με τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται και δεν παραδίδουν την έδρα τους, εμφανίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης και κατηγόρησε για «αχαριστία» τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που αποχώρησαν.

«Αδίκημα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, οι οποίοι δεν παραδίδουν την έδρα τους, με αφορμή τις αποχωρήσεις από το κόμμα που έχουν οδηγήσει την κοινοβουλευτική ομάδα να έχει απομείνει με μόλις πέντε βουλευτές.

«Ξεκινούμε με ένα βασικό αδίκημα. Όταν ο βουλευτής έχει βγει με λίστα, πρέπει να παραδίδει την έδρα», τόνισε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην ΕΡΤ και επέρριψε ευθύνες και στους δημοσιογράφους οι οποίοι δεν τονίζουν ότι πρόκειται για αδίκημα που διαπράττουν τόσο οι βουλευτές που αποχωρούν, όσο και τα κόμματα που τους παίρνουν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε μάλιστα σαν παράδειγμα την περίπτωση των αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου τρεις βουλευτές έχουν φύγει, αλλά μόλις ο ένας κράτησε την έδρα. «Εάν και οι άλλοι δύο δεν παρέδιδαν τις έδρες, ο Τσίπρας θα είχε πέσει προ διετίας», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.

Είναι «αδίκημα να βουτάς την έδρα και να φεύγεις», τόνισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έδωσε ευκαιρίες και αυτοί (οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν) «έδειξαν αχαριστία». Εάν διαφωνούσαν, έγραφαν επιστολή και παρέδιδαν την έδρα, «εγώ θα τους επαινούσα», είπε.

Μιλώντας για τις αποχωρήσεις των κ.κ. Καρρά και Μεγαλοοικονόμου, είπε ότι «έφυγαν από έναν εγωισμό». Αναφερθείς στην κ. Μεγαλοοικονόμου, δήλωσε ότι «την έβαλα στη βουλή και τώρα απολαμβάνω το μίσος», ενώ απέκρουσε τις κατηγορίες που του είχε απευθύνει για τον γιο του ο οποίος έγινε αντιπρόεδρος της Βουλής. «Εάν θεωρούσα εκείνη ότι ήταν καταλληλότερη, θα την έκανα», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

«Οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων βγήκαν με λίστα, πριν δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους», ανέφερε.

«Ευεργετήθηκαν από εμένα και θα τιμωρηθούν από τον λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Επέρριψε δε ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις κατά της Ένωσης Κεντρώων, αφενός με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα εκτός βουλής, όσο και με την εικόνα της διάλυσης.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όταν γίνεται αναγωγή, η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Σχετικά:

Λεβέντης: Σχέδιο αποστασίας σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων
Ανεξαρτητοποιείται ο Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων
«Εμφύλιος» και βαρύ κλίμα στην Ένωση Κεντρώων
Ο Γιάννης Σαρίδης παραιτήθηκε από γραμματέας της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων
Tags:
ανεξαρτητοποίηση, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Ένωση Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Βασίλης Λεβέντης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK