06:21 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η κα Αθανασίου αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Κοτζιά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν διευθύντρια του γραφείου του. Σήμερα διατελεί πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη.

Η Τασία Αθανασίου θα είναι η επόμενη πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως επιβεβαίωσαν στο Sputnik δύο διπλωματικές πηγές.

«Είναι αλήθεια» τόνισαν, χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας βέβαια πως είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία της συγκεκριμένης τοποθέτησης. «Δεν ξέρουμε ακόμη πότε ο νυν πρέσβης, Αντρέας Φρυγανάς, θα αφήσει τη Μόσχα και η κα Αθανασίου θα αφιχθεί» επεσήμαναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Αθανασίου, αυτή τη στιγμή, εκτελεί χρέη πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια διατελούσε επικεφαλής του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Οι δύο διπλωματικές πηγές διαβεβαίωσαν, επιπλέον, ότι η Αθήνα εκτιμάει σημαντικά το έργο του κ. Φρυγανά και γι' αυτόν τον λόγο, ο τελευταίος θα μεταφερθεί σε κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

«Η υποψηφιότητα της κα Αθανασίου, όπως και του κ. Φρυγανά, ήταν προσωπική πρόταση του κ. Κοτζιά. Η υποψηφιότητά της, όπως και άλλων αλλαγών προσώπων, συζητήθηκαν σε σύσκεψη του υπουργείου, στις 3 Οκτωβρίου» πρόσθεσε ανώνυμος αξιωματούχος της ελληνικής διπλωματίας.

Ο ίδιος πάντως, εκτίμησε ότι η αλλαγή προσώπου στην πρεσβεία της Μόσχας είναι «απίθανό» να συμβεί, πριν την ολοκλήρωση του έτους. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη συνάντηση της μικτής επιτροπής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι συνήθως, η θητεία του Έλληνα πρέσβη διαρκεί τρία χρόνια. Ο κ. Φρυγανάς διορίστηκε ως πρέσβης στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2016.

Τασία Αθανασίου
Τασία Αθανασίου

Σχετικά:

Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Οι φιλικές ρωσοελληνικές σχέσεις συνιστούν κοινή μας κληρονομιά
Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα
Tags:
έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Ανδρέας Φρυγανάς, Τασία Αθανασίου, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK