17:19 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο προσφυγικός καταυλισμός στη Μόρια της Λέσβου

Βίτσας: Ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος κάθε έλεγχος για τα κονδύλια στο προσφυγικό

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά την εισαγγελική παραγγελία για έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση κονδυλίων για το προσφυγικό, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας τόνισε ότι κάθε έλεγχος είναι επιβεβλημένος και ευπρόσδεκτος.

Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικός Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή καταγγελίες, συνεντεύξεις και τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση και διασπάθιση στα κονδύλια για το Προσφυγικό.

Σχολιάζοντας γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σκάνδαλα σχετικά με την σίτιση, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι όλες οι σχετικές συμβάσες, τις οποίες κάνει συνήθως ο στρατός το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι αναρτημένες.

Όπως είπε τις πρώτες συμβάσεις, όταν είχε γίνει ερώτηση στην Βουλή, τις είχε καταθέσει, ήταν περίπου τρεις τόμοι κα συγχρόνως έχω δώσει σε όλες τις δυνάμεις και στην δημοσιότητα, τα χρήματα που έχουν δώσει οι επιτροπές της κομισιόν και για ποια δράση τις έχουν δώσει. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα είτε σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο υπουργείων, είτε σε ατομικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας και υπογράμμισε ότι ο προκαταρκτικός έλεγχος αφορά όλα τα κονδύλια και όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με τον γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε κάνει λόγο για κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων σε σχέση με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν παραιτήθηκε, έδωσε μια συνέντευξη, αφού του είχα ήδη ανακοινώσει ότι θέλω να λυθεί η συνεργασία μας και να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο που θα λυθεί».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι Τούρκοι σταμάτησαν να φυλάνε τα περάσματα στον Έβρο και ότι πεζή έχουν περάσει πάνω από 12000 μετανάστες, ο κ. Βίτσας είπε ότι «ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός, αλλά είναι κοντά στην πραγματικότητα, όμως μιλάμε για το τελευταίο έτος από τις αρχές τους 2018, και όχι το τελευταίο διάστημα. Μιλάμε για περίπου 11000 άτομα, δηλαδή μιλάμε για διπλασιασμό σε σχέση με το 2017».

Σχετικά:

Εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση κονδυλίων του προσφυγικού
Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για εισαγγελική έρευνα: Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο
Tags:
κονδύλια, Προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK