12:11 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Νίκος Βούτσης

«Έκπληξη και απορία» Βούτση για τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι πρότεινε ο κ. Καμμένος, τόσο για το plan B στο ζήτημα των Σκοπίων όσο και για την πρόσκληση στις ΗΠΑ να αναπτύξουν νέες βάσεις στην Ελλάδα.

Έκπληκτος δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για τις προτάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ τόσο σε σχέση με το plan B στο ζήτημα των Σκοπίων όσο και για την πρόσκληση στις ΗΠΑ να αναπτύξουν νέες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, πέραν της Σούδας.

«Μπορώ να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου που κατατείνεται σε αυτή τη ρητορική, η οποία είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Βούτσης μιλώντας στο Kontra.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αναμένει παραπέρα ερμηνείες σχετικά με το τι εννοεί ο κ. Καμμένος.

«Δεν έχω παραπάνω ενημέρωση και δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι προτείνει ο συνεργαζόμενος με την κυβέρνηση Πάνος Καμμένος. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω και τι ακριβώς πρότεινε. Και για το θέμα των βάσεων και για τη διαμόρφωση μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι που θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες, που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος».

Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ολοκληρωθεί κατά το δυνατό η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ «που δοκιμάστηκε για 3,5 χρόνια πάνω στη μνημονιακή κρίση».

«Για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει η πρόταση δυσπιστίας ώστε να στριμωχτεί η κυβέρνηση. Κάθε ένας κάνει τον λογαριασμό του για το πως θα περάσουμε αυτούς τους μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ακόμη πως «δεν είναι δυνατόν καθημερινά να ασχολούμαστε, και ούτε πρέπει, με τις ενστάσεις και τις ρητορικές γύρω από τη συνεργασία των Πρεσπών. Πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν θα υπάρξουν 151 ψήφοι για την πρόταση μομφής. Και δεν έχει σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ πήρε 126 θετικές ψήφους. Ενδεχομένως να μπορεί να πάρει και λίγες περισσότερες».

Σχετικά:

Καμμένος στις ΗΠΑ: Κατέθεσα εναλλακτικό σχέδιο για την πΓΔΜ
Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ: Συμφωνία με Ελλάδα για μέτωπο κατά της Ρωσίας
Κατρούγκαλος: Δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό οι προτάσεις Καμμένου για το Σκοπιανό
Tags:
στρατιωτικές βάσεις, Σκόπια, Πάνος Καμμένος, Νίκος Βούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK