ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης τόνισε ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Πρόσθεσε πως η πολιτική είναι πάντα πόκερ αλλά υπάρχουν και ορισμένα θέματα που «δεν τα παίζεις».

Δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο και τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας για συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια έλλειψης της θεσμικής κομψότητας.

«Ο κ. Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας, για να ξαναστήσουμε μια χώρα με υγιή διοίκηση και έναν παραγωγικό ιστό που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ και δεν θα περιπέσει η πατρίδα μας σε δημογραφικό μαρασμό», είπε ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στο News24/7 FM.

Κατά τον κ. Ξυδάκη, οι προτάσεις Καμμένου «ξεπερνούν το χρονικό ορίζοντα οποιασδήποτε θητείας αιρετού. Εκπνέει η κοινοβουλευτική περίοδος υπάρχει πίεση και άγχος. Το πράγμα γίνεται δύσκολο όταν αυτό το άγχος οδηγεί σε συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια έλλειψης θεσμικής κομψότητας. Ο κ. Καμμένος παρενέβη σε θέματα που είναι ευθύνη του πρωθυπουργού. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του για να σας πω τι θέλει να κάνει. Έχει διαμηνυθεί από τον πρωθυπουργό ότι μπορεί να βρεθεί πλειοψηφία στη Βουλή για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και για να συνεχίσει η κυβέρνηση».

Για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι «αν ο ένας εταίρος θεωρεί ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι αυτής της συμμαχίας μπορεί να φύγει και ο άλλος εταίρος μπορεί να συνεχίσει. Η πολιτική είναι πάντα πόκερ αλλά είναι μερικά πράγματα που δεν τα παίζεις. Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για μεγάλα εθνικά θέματα, τότε διαμορφώνονται άλλες συναινέσεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που την επέβαλαν το 2015. «Αν θέλεις να βοηθήσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών βοηθάς για λίγο και την κυβέρνηση» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού ενώ προειδοποίησε τον Π. Καμμένο ότι «προσπαθώντας να αποδυναμώσεις την κυβέρνηση μπορεί τελικά να την δυναμώσεις».

Σχετικά:

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο από τις δηλώσεις Καμμένου για plan B στο Σκοπιανό
«Έκπληξη και απορία» Βούτση για τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ
Το σχόλιο του Μαξίμου στις αναφορές Καμμένου περί εναλλακτικού σχεδίου με την πΓΔΜ
Κατρούγκαλος: Δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό οι προτάσεις Καμμένου για το Σκοπιανό
Καμμένος στις ΗΠΑ: Κατέθεσα εναλλακτικό σχέδιο για την πΓΔΜ
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Νίκος Ξυδάκης, Πάνος Καμμένος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK