10:25 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
ΣΥΡΙΖΑ

Με εκλογική ατζέντα και ομιλία του πρωθυπουργού ξεκινούν οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν σήμερα με ομιλία του πρωθυπουργού. Η ΚΕ αναμένεται να ασχοληθεί με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές, ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα βασικά ζητήματα με τα οποία πρόκειται να καταπιαστεί η ΚΕ είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, καθώς επίσης και η ανασυγκρότηση του κόμματος και εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο στόχος είναι το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της ΠΓ.

Οι εργασίες της ΚΕ θα γίνουν σήμερα και αύριο στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δοθεί σε υποψηφίους επτά περιφερειών. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Tags:
υποψήφιοι, εκλογές, Κεντρική Επιτροπή, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK