Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές είναι οι δύο πολιτικές προτάσεις μετά το μνημόνιο

© Φωτογραφία : SOOC/Nick Paleologos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα δύο ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια που διαμορφώνονται με το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής περιγράφει το σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις δύο κύριες προτάσεις που διαμορφώνονται μετά την έξοδο από τα μνημόνια σκιαγραφεί το σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα διπολικό σχήμα αντιπαράθεσης των δύο προγραμματικών προτάσεων, όπως τονίζεται στο κείμενο και μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο ένας πόλος υπό τη ΝΔ, όπως σημειώνεται, προβάλλει εκ νέου ένα άγριο, αγοραίο με αυταρχικό πρόσωπο νεοφιλελευθερισμό, υιοθετώντας τη λογική των μνημονίων που αποτελούν το πολιτικό της πρόγραμμα και το οποίο απέρριψε ο ελληνικός λαός το 2015, αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά επιζήμια επιλογή που συνιστά για τις ανάγκες του.

Ο άλλος πόλος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την υποστήριξη μιας δίκαιης παραγωγικής και με οικολογικό πρόσημο βιώσιμης ανάπτυξης με δίκαια κατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των κοινωνικών στρωμάτων που έπληξε η οικονομική κρίση. «Την προστασία και στήριξη του κόσμου της εργασίας και των δικαιωμάτων του. Τη στήριξη των εργαζομένων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων που επλήγησαν βάναυσα από την κρίση. Την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων αγαθών. Το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και τις παρεπόμενες αλλαγές της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει το κείμενο.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπέδωση και διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από την καταγωγή, θρησκευτικές πεποιθήσεις εισόδημα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό.

Αναφορά γίνεται και στη συνέχιση χάραξης μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που ανέδειξε την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης.

Καταλήγοντας σημειώνεται πως πρόκειται για μία σύγκρουση δυο ανταγωνιστικών πολιτικών σχεδίων και προταγμάτων, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας και τη ζωή των πολιτών της, για τα επόμενα χρόνια.

Η προγραμματική αυτή αντιπαράθεση θα εκφραστεί κατ' αναλογία και υπό προϋποθέσεις στις εκλογές στους δήμους και στις περιφέρειες και στις ευρωεκλογές, μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως στις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνεται.

Tags:
Κυβέρνηση, έξοδος από το μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK