08:49 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Κοτζιάς σε πΓΔΜ: Δεν υπάρχει λύση χωρίς αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
1 0 0

Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία δεν βγαίνει «ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού».

Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ απέρριψε το επιχείρημα των αντιπολιτεύσεων σε Ελλάδα και πΓΔΜ ότι μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη συμφωνία για την κάθε πλευρά.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο κ. Κοτζιάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να γίνει κατανοητό στα Σκόπια ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού».

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση ανέφερε ότι «κουβεντιάσαμε για την ανάγκη να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των θεσμών στη Βοσνία και υπογράμμισα το γεγονός, γιατί το τρίτο θέμα μας ήταν η μετανάστευση, ότι εξακολουθούν από την Ανατολική Μεσόγειο να έρχονται ρεύματα μεταναστών, ότι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Είναι, ακόμα και τώρα, περισσότερα από αυτά που έρχονται από τη Λιβύη και την Κεντρική Μεσόγειο και, κατά συνέπεια, δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε μία στιγμή να προσέχουμε και να φροντίζουμε εκείνη την πλευρά της Ανατολικής Μεσογείου».

Το ζήτημα της Βενεζουέλας απασχόλησε το γεύμα των υπουργών όπου υπογράμμισε την ανάγκη για «συμβιβαστικές προτάσεις και να βρούμε τρόπους και διαδικασίες με τις οποίες θα ξαναμπούμε σε μια δυνατότητα να λειτουργήσει η δημοκρατία και να οδηγηθεί σε δημοκρατικές εκλογές αυτή η χώρα».

Σχετικά:

Ο Ζάεφ καλεί τους βουλευτές της πΓΔΜ να ψηφίσουν κατά συνείδηση
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Σκοπιανό, Νίκος Κοτζιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK