06:55 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

Λεβέντης: O Τσίπρας θα μεταφέρει την καυτή πατάτα του Σκοπιανού σε Μητσοτάκη-Γεννηματά

© AFP 2019 / Louisa Gouliamaki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Λάμπρος Ζαχαρής
Παραίτηση Κοτζιά (23)
0 0 0

Εκλογές το αργότερο ως τον Ιανουάριο προέβλεψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης με αφορμή την παραίτηση Κοτζιά μιλώντας στο Sputnik, ενώ όπως επισήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε γιατί ενδέχεται «να διωχθεί ποινικά για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών».

«Νομίζω ότι ο κ. Κοτζιάς δραπέτευσε προ του φόβου μήπως και διωχθεί ποινικά με την πτώση της κυβέρνησης. Δραπέτευσε φοβούμενος τη φυλακή. Το ίδιο θα κάνει και ο Τσίπρας» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αναφορικά με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτιμά ότι αυτή η εξέλιξη οφείλεται στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογράψει τη συμφωνία για το ονοματολογικό υπό την αμερικανική πίεση την επομένη των εκλογών «κάνοντας κωλοτούμπα».

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Λεβέντης μίλησε για «διγλωσσία Καμμένου στο θέμα της ονομασίας» αλλά και για «γελοιότητες της κυβέρνησης στις ελληνορωσικές σχέσεις».

«Ο κύριος Κοτζιάς έφαγε όλη τη μπόρα πάνω του καθότι έβαλε μία υπογραφή με τον κύριο Τσίπρα, αντίθετη με τη θέληση του ελληνικού λαού. Υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να έχει έγκριση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και της Βουλής και άρχισαν μάλιστα να επιχειρηματολογούν ότι είναι ωφέλιμη για τη χώρα».

«Το πρώτο θύμα ήταν ο Κοτζιάς το δεύτερο θα είναι ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας γιατί τώρα πήρε όλη την ευθύνη πάνω του. Έχει αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ και το να τα αναλαμβάνει όλα ένας συνιστά αδυναμία και όχι δύναμη. Δεν εμπιστεύεται άλλο άτομο, γιατί φοβάται μην παραιτηθεί και αυτός. Το ίδιο είχε κάνει κάποτε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν παραιτήθηκε ο κ. Σαμαράς είχε πάρει όλη την ευθύνη και έγινε υπουργός Εξωτερικών. Πέρασε ένα μικρό διάστημα λίγων εβδομάδων και έπεσε η κυβέρνηση το 1993. Το ίδιο νομίζω θα πάθει και ο Τσίπρας», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Έτσι φέρονται άνθρωποι στο τέλος της δύναμής τους» συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ως τον Ιανουάριο θα έχουν γίνει εκλογές και η σκυτάλη θα περάσει στην επόμενη κυβέρνηση. «Η συμφωνία των Πρεσπών θα ρίξει και τον Τσίπρα. Πιστεύω ότι το αργότερο τον Ιανουάριο έχουμε εκλογές. Δεν θα προλάβει αυτή η Βουλή να κάνει ψηφοφορία. Θα μεταφέρει ο Τσίπρας πονηρά την καυτή πατάτα στο Μητσοτάκη και τη Γεννηματά που θα σχηματίσουν κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει τη συμφωνία υπό την πίεση των ΗΠΑ.

«Ο Μητσοτάκης θα λέει μέχρι την ημέρα των εκλογών, δεν δίνουμε το όνομα Μακεδονία. Και τη νύχτα των εκλογών υπό την πίεση των Αμερικανών θα πει: είναι καλές οι Πρέσπες, πρέπει να τις ψηφίσουμε. Θα γίνει κουρελού η Δεξιά. Θα κάνει κωλοτούμπα», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Όσον αφορά τα όσα προέκυψαν από τη συνάντηση Καμμένου — Μάτις για μέτωπο κατά της Ρωσίας τα χαρακτήρισε γελοία.

«Αυτά είναι γελοία πράγματα. Εμείς πρέπει να έχουμε σχέση με τους Ρώσους γιατί είμαστε ένας ορθόδοξος λαός. Εφόσον ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή ένωση ανήκουμε και στη Δύση αλλά με τους Ρώσους δεν συμφωνώ να χαλάσουμε τις σχέσεις μας. Ούτε και οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών με βρίσκουν σύμφωνο. Ούτε πιστεύω ότι οι Ρώσοι χρηματοδοτούσαν ιερείς για να κάνουν συλλαλητήρια. Όλα αυτά τα θεωρώ γελοιότητες του κυρίου Τσίπρα», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Το θέμα της Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλο» αναφέρει ο Βασίλης Λεβέντης. «Η προδοσία είναι πολύ μεγάλη γιατί έχει χυθεί αίμα για αυτό που λέμε Μακεδονία. Έπρεπε εξαρχής να μην κάνουμε καμία υποχώρηση, αντίθετα να πούμε ότι: αν αλλάξετε το όνομα και τα πούμε Σκόπια εμείς αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να στείλουμε επιχειρηματίες να στηρίξουμε πολιτικά τα Σκόπια, οικονομικά, αλλά θέλουμε μια ένδειξη καλής θέλησης γιατί εδώ και 50 χρόνια είχαν δηλητηριαστεί με την ιδέα ότι είναι Μακεδόνες. Μια ιδέα τελείως πεπλανημένη και ψεύτικη» επισήμανε μεταξύ άλλων.

«Κάποια στιγμή αυτό το πράγμα άρχισε να δημιουργεί προβλήματα γιατί η κοινωνία δεν πείστηκε, σε αντίθεση με όσα πίστευαν καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις και όλες τις μετρήσεις η κοινωνία ήταν ανένδοτη: Η Μακεδονία δεν παραχωρείται. Και έτσι φτάσαμε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο για διγλωσσία. «Ο Καμμένος πάει χέρι χέρι με τον Τσίπρα και δεν μπορεί να κάνει πίσω. Από τη μία λέει θα πάει μέχρι τέλους με τον Πρωθυπουργό και από την άλλη ότι θα άρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. Έχει μια διγλωσσία, δεν γίνονται και τα δύο. Έπρεπε την ώρα που θα πήγαινε ο Τσίπρας με τον Κοτζιά να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πει ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. Τώρα είναι συνένοχος με τον Τσίπρα» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Θέμα:
Παραίτηση Κοτζιά (23)
Tags:
παραίτηση, παραίτηση Κοτζιά, Βασίλης Λεβέντης, Νίκος Κοτζιάς, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK