00:02 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Παραίτηση Κοτζιά (23)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τα μηνύματα που στέλνει η παραίτηση Κοτζιά, το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών και τον ρόλο του Πάνου Καμμένου μίλησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος στο Sputnik.

Εξασθενημένη χαρακτηρίζει την προοπτική να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο Sputnik. Παράλληλα τόνισε ότι είναι εντυπωσιακό το άδειασμα που έγινε στον Νίκο Κοτζιά ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επισπευθεί ο χρόνος των εκλογών λόγω κάποιου «ατυχήματος».

«Πιθανό είναι ο Πρωθυπουργός να εκβιάζεται και αυτήν την εντύπωση δίνει ο κύριος Τσίπρας. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο υπουργικό συμβούλιο και με βάση το ρεπορτάζ κανείς δεν υπερασπίστηκε τον Κοτζιά, ενώ θεωρητικά θα έπρεπε» εκτίμησε ο κ. Κύρτσος.

«Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα έπρεπε να τον στηρίζουν εφόσον συνεργάστηκαν και συμφωνούν για το ονοματολογικό, αλλά στην πράξη τον άδειασαν προτιμώντας τον Καμμένο. Αυτό μπορεί να έχει σχέση με τον πραγματικό πολιτικό ρόλο που παίζει ο Καμμένος σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση στέλνει «μηνύματα αστάθειας και είναι μπερδεμένη. Η προοπτική να περάσει η συμφωνία Τσίπρα — Ζάεφ μπορούμε να πούμε ότι έχει εξασθενήσει γιατί ένας από τους αρχιτέκτονες αυτής της συμφωνίας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Θα δούμε σε εξέλιξη όμως τις μεθοδεύσεις που θα ακολουθηθούν από την πλευρά των Σκοπίων και της Αθήνας» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι Τσίπρας και Καμμένος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη συμπόρευση. «Δεν ξέρω όμως αν θα γίνει κάποιο ατύχημα καθώς στην πολιτική υπάρχει πάντα το στοιχείο του απρόοπτου. Όπως δεν ξέραμε πριν από μια εβδομάδα ότι ο Κοτζιάς θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση έτσι και τώρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς θα γίνει. Σε μια κατάσταση που η κυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη δημοσκοπικά, πολιτικά και εθνικά μπορεί να συμβεί κάτι και να επιταχύνει τις εξελίξεις. Βρισκόμαστε σε μια τελική προεκλογική ευθεία αλλά δεν ξέρουμε το μήκος της, τη διάρκειά της, ενώ δημιουργείται και ένα κλίμα πόλωσης με χαρακτηριστικές και τις δηλώσεις Πολάκη», επισήμανε. 

Αναφορικά με τον Πάνο Καμμένο εξέφρασε την άποψή ότι «κάνει πλάτες αναφορικά με το ονοματολογικό στον Τσίπρα διαφωνώντας παράλληλα». Αναλυτικότερα υποστήριξε ότι διαφωνεί αλλά δεν θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της οπότε της δίνει τα χρονικά και πολιτικά περιθώρια που χρειάζεται». 

Όπως υποστήριξε υπάρχει μια σχέση εξάρτησης Τσίπρα — Καμμένου που δεν ερμηνεύεται με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους. «Θεωρητικά έχουν βασικές διαφωνίες. Ιδεολογικά κινούνται σε διαφορετικούς χώρους, μάλιστα ο κ. Τσίπρας συνηθίσει να περιγράφει ένα άνοιγμα στην κεντροαριστερά ενώ είναι αγκαλιά με τον Καμμένο. Παράλληλα εξακολουθεί να καταγγέλλει την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά για δεξιά απόκλιση ενώ εξακολουθεί να είναι αγκαλιά με τον Καμμένο».

Θέμα:
Παραίτηση Κοτζιά (23)
Tags:
παραίτηση Κοτζιά, παραίτηση, Γιώργος Κύρτσος, Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς, Αλέξης Τσίπρας, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK