07:37 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Νίκος Κοτζιάς

Οι «βόμβες» Κοτζιά για τον Καμμένο, τα μυστικά κονδύλια και τον... Σόρος

© AFP 2019 / ATTILA KISBENEDEK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02

Κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση, είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Ισχυρίστηκε ότι ο Πάνος Καμμένος στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για χρηματισμό από τον Σόρος.

Λάβρος κατά του Πάνου Καμμένου ήταν ο Νίκος Κοτζιάς στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. «Αυτός που έπρεπε να φύγει ήταν αυτός που έβγαινε και έλεγε στο εξωτερικό αλλά πράγματα από τη γραμμή της κυβέρνησης», τόνισε μιλώντας χθες βράδυ στην τηλεόραση KΡΗΤΗ TV.

«Κάρφωσε» ευθέως τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο όχι μόνο για την «επιζήμια», όπως τη χαρακτήρισε, τακτική του να «υψώνει» άλλη γραμμή, αλλά και για απερίγραπτα λόγια και πρωτοφανείς κατηγορίες του ΥΕΘΑ μέσα στο θυελλώδες Υπουργικό Συμβούλιο που προηγήθηκε της παραίτησης Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Προς έκπληξη και απογοήτευσή του μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι κανείς άλλος παριστάμενος υπουργός, αλλά ούτε και ο πρωθυπουργός, δεν αντέδρασε στις απίστευτες κατηγορίες του Πάνου Καμμένου.

«Ο εν λόγω κύριος (Πάνος Καμμένος) είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους. Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Έθεσε το ερώτημα αν η παραβίαση της κυβερνητικής γραμμής για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι προσωπικό θέμα ή θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Εδώ, σκεφτείτε, ότι κάποιοι είπαν ότι έβαλα το "εγώ" πάνω από το "εμείς". Οι περισσότεροι βέβαια δεν έχουν πείρα για το τι σημαίνει να λέει άλλα η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Σχετικά:

Κοτζιάς: Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι
Κοτζιάς: Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου
Κοτζιάς: Ζούμε την παραδοξολογία να έχω φύγει και να είμαι ευτυχής
ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος κοροϊδεύουν τους πολίτες για να μείνουν στην εξουσία
Καμμένος: Μένουμε στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η Συμφωνία στη Βουλή
Tags:
παραίτηση Κοτζιά, συμφωνία των Πρεσπών, Τζώρτζ Σόρος, Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK