14:25 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το δήμο Αθηναίων

Μπακογιάννης: Αν οι Αθηναίοι μπλέξουν μαζί μου θα ισχύει το «τα παράπονά σας στο Δήμαρχο»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την κομματική του ταυτότητα.

Την άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση «θα πρέπει να απελευθερωθεί από την κομματίλα», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Να βγω και να πω ότι δεν είμαι ΝΔ; Θα γελάνε και τα πλακάκια», είπε ο κ. Μπακογιάννης σημειώνοντας ωστόσο πως ο συνδυασμός του είναι «πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία».

«Αν οι Αθηναίοι μπλέξουν με μένα, θα ισχύσει το: τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και απέρριψε τις επικρίσεις ότι για εκείνον η τοπική αυτοδιοίκηση είναι «σκαλοπατάκι» για τη Βουλή.

Ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι το δίλημμα «δήμαρχος ή βουλευτής», το έχει ξεκάθαρα απαντήσει από το 2010, αφού «ο δήμαρχος μπορεί να κάνει δουλειά, να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, να πετύχει αποτελέσματα. Ο βουλευτής ούτε τη βρύση του χωριού του δεν μπορεί να φτιάξει».

Σχετικά με τυχόν συγκρούσεις με το κεντρικό πολιτικό σύστημα που θα χρειαστεί να έχει ως ενδεχόμενος δήμαρχος και τι θα γίνει αν η κυβέρνηση είναι της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως «όσα χρόνια κάνω αυτήν τη δουλειά, έχουν περάσει τόσες κυβερνήσεις, τόσοι υπουργοί. Η πραγματικότητα είναι ότι εγώ έχω την αρχή: όποιος βοηθά το δήμο και την περιφέρειά μου είναι φίλος μου».

Ερωτηθείς για την οικογενειοκρατία, απάντησε πως «το ακούω εδώ και καιρό, είναι το κύριο επιχείρημα της αντιπολίτευσης», και εμφανίστηκε «περήφανος» για την οικογένειά του. Άλλωστε, σημείωσε ότι, «όλα τα χρόνια στην αυτοδιοίκηση κρίνομαι για αυτά που κάνω, όχι για την οικογένειά μου».

Αναφορικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παραχώρηση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, συμφώνησε, λέγοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει χρόνια αυτόν τον τρόπο είσπραξής του, αφού «πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την τοπική αυτοδιοίκηση» με την κεντρική διοίκηση.

«Αν περάσει ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλη και ισχυρή αυτοδιοίκηση, θα ξέρει ο κόσμος πού πάνε τα χρήματα. Ο κάθε Δήμος θα αποφασίζει τι θα πληρώνουν οι δημότες του», εξήγησε.

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος ειδικά στο Δήμο της Αθήνας, είπε πως «έχει γεράσει, έχει σκουριάσει» και πως «αν θέλουμε να αλλάξει, θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές». Ωστόσο, είπε, «αν κάποιοι αποδέχονται τη σημερινή κατάσταση, τότε εγώ δεν είμαι ο άνθρωπός τους».

Σχετικά:

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας (Βίντεο)
Μπακογιάννης: Ξεκινάμε μαζί γιατί η Αθήνα μας ανήκει
Tags:
τοπική αυτοδιοίκηση, δήμος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK