15:37 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Πληροφορίες για συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να έχει το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να παραδώσει επιστολή με τις θέσεις της Εκκλησίας, με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να επισκεφτεί το απόγευμα της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναμένεται να βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από Συνοδικούς Αρχιερείς, σύμφωνα με το romfea.gr, προκειμένου να παραδώσει στον πρωθυπουργό επιστολή με τις θέσεις της εκκλησίας.

Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, το πρωί της Τρίτης προκειμένου να συζητηθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος που προωθεί η κυβέρνηση και το ζήτημα της λεγόμενης θρησκευτικής ουδετερότητας, σύμφωνα πάντα με το ίδιο Μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι στο ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας είχε αναφερθεί και χτες ο Αρχιεπίσκοπος μετά από συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να «μας πει τι εννοεί» με τον συγκεκριμένο όρο.

«Ο πρωθυπουργός θα μας πει τι εννοεί, αλλά όταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο… είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση κ.λπ. Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τους πληρώνει το κράτος. Επομένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο. Πιστεύω ότι θα δοθεί η δυνατότητα, θα συνεργαστώ, θα δουλέψουμε και αύριο», είχε δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος. 

Σχετικά:

Ιερώνυμος για θρησκευτική ουδετερότητα: Ο Τσίπρας θα μας πει τι εννοεί
Tags:
θρησκευτική ουδετερότητα, Σύνταγμα, Συνταγματική Αναθεώρηση, Μαξίμου, Ιερώνυμος, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK