19:43 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Θέλει να συνταγματοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του

© Sputnik / Vladimir Fedorenko
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων με τον νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό αχταρμά του Κυριάκου Μητσοτάκη», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του προέδρου της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητοτάκη, πως «μοναδική του έγνοια είναι η συνταγματοποίηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης ότι διατυπώνει προτάσεις που «δεν τόλμησαν ούτε οι εκπρόσωποι των δανειστών να προτείνουν στη διάρκεια του μνημονιακού καταναγκασμού».

​«Είναι άλλο πράγμα η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, στο πλαίσιο και των κανόνων της ΕΕ, να εφαρμόζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και είναι άλλο αυτό να αποτελεί συνταγματική συνθήκη. Για τη δε φορολογία και τις επενδύσεις, η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της και είναι αδιανόητη μια συνταγματική τροποποίηση που θα της αποστερεί βασικά εργαλεία άσκησης της οικονομικής της πολιτικής», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας — Κράτους, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προκαλεί καμία έκπληξη και πως «είναι απόλυτα συνεπής με τον βαθύ συντηρητισμό της παράταξής του».

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων με τον νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό αχταρμά του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ζητεί συναίνεση ενώ επιδίδεται σε πογκρόμ κατά πολιτικών αντιπάλων
Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK