19:32 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στο Μαξίμου το απόγευμα ο Ιερώνυμος για συνάντηση με τον Τσίπρα

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί το απόγευμα της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πληροφορίες που μιλούσαν για συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο επιβεβαιώθηκαν επίσημα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει σήμερα, Τρίτη 6 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε σήμερα για δεύτερη μέρα, με αντικείμενο συζήτησης την αναθεώρηση του Συντάγματος και το ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας.

Μετά τη χτεσινή συνεδρίαση, ο Αρχιεπίσκοπος είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει τι εννοεί όταν μιλά για θρησκευτική ουδετερότητα.

«Ο πρωθυπουργός θα μας πει τι εννοεί, αλλά όταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο… είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση κ.λπ. Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τους πληρώνει το κράτος. Επομένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο», είχε δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος τη Δευτέρα.

Σχετικά:

Πληροφορίες για συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου
Tags:
θρησκευτική ουδετερότητα, Συνταγματική Αναθεώρηση, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Μαξίμου, Ιερώνυμος, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK