12:32 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» σημειώνεται πως δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, αλλά ζητείται να διερευνηθεί τυχόν ζημιά του Δημοσίου λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης 4.500.000 ευρώ κατά τον αναγκαστικό πλειστηριασμό.

Το πόρισμα που καταθέτει η Νέα Δημοκρατία στην εξεταστική επιτροπή για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» δεν περιλαμβάνει ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα 53 σελίδων της γαλάζιας παράτασης σημειώνεται πως «δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του "Ερρίκος Ντυνάν"», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Η παρέμβαση του ελληνικού Δημοσίου και οι επιλογές των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους-οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές», τονίζει η ΝΔ.

Στον αντίποδα, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν στο πόρισμά τους να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές τυχόν ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου λόγω «της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά τη διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού».

Το πόρισμα της ΝΔ παραθέτει το χρονικό που οδήγησε το «Ερρίκος Ντυνάν» σε δεινή οικονομική κατάσταση, φτάνοντας το 2012 σε σοβαρότατη κρίση ρευστότητας. Αναφορά γίνεται στα δάνεια και τις εξελίξεις με τις δανείστριες τράπεζες, την εμπλοκή με την τράπεζα Πειραιώς και την παρέμβαση της κυβέρνησης το 2014 για να στηριχθεί το υπουργείο και εν τέλει για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Σχετικά:

Σήμερα η συζήτηση του πορίσματος για το Ερ. Ντυνάν στην εξεταστική επιτροπή
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για το πόρισμα της εξεταστικής για το «Ντυνάν»
Λοβέρδος: «Φιάσκο» και «πολιτική μηχανορραφία» το πόρισμα για το Ντυνάν
Tags:
Υγεία, Εξεταστική Επιτροπή, Βουλή, Νέα Δημοκρατία, Ερρίκος Ντυνάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK