14:50 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κοινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σφοδρές αντιδράσεις κληρικών για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι αντιδράσεις αφορούν κυρίως το ζήτημα της μισθοδοσίας τους. Δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το κράτος υπό τη μορφή επιδότησης.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία 15 θέσεων για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους — Εκκλησίας μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, εξέδωσε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.

«Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η οργισμένη αντίδραση του Συνδέσμου, αφορά κυρίως το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, καθώς βάσει της συμφωνίας, από εδώ και στο εξής δε θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά υπάλληλοι της Εκκλησίας των οποίων η μισθοδοσία θα χορηγείται υπό τη μορφή επιδότησης από το Κράτος.

Οι ιερείς αισθάνονται «προδομένοι», αφού «συζήτησαν για εμάς χωρίς εμάς, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα», δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

«Ποιος ο λόγος να αλλάξει η μορφή των συμβάσεων, που από δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουμε συμβάσεις, αφού επιδοτούνται οι αμοιβές μας», διερωτήθηκε ο Γεώργιος Βαμβακίδης.

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλά θέματα πίσω από τη συμφωνία που είναι έωλα» όπως εκείνο της ιατρικής περίθαλψης και των προαγωγών των ιερέων. «Βλέπουμε προβλήματα που ενδεχομένως θα αγγίξουν την κοινωνία», είπε σχετικά.

Σε ένα δεύτερο θέμα που στέκονται οι ιερείς, είναι αυτό των συμβόλων, με τον Αντιπρόεδρό τους να παραδέχεται ότι «το ζήτημα διατυπώθηκε σε θεωρητικό επίπεδο, όμως στην πράξη βλέπουμε ότι οι εικόνες έχουν αφαιρεθεί από πολλά κτήρια».

Σχετικά:

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου
Tags:
Εκκλησία, Αλέξης Τσίπρας, Ιερώνυμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK