12:02 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα έχει και σειρά επαφών, μεταξύ των οποίων και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για θα συμμετάσχει ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), το οποίο θα εκλέξει τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Τετάρτη στις 15.30, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ της ολομέλειας με θέμα: «Ευημερία για όλους — Περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για την Ευρωπαϊκή οικονομία».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη που γνωστοποίησε η Νέα Δημοκρατία, θα ακολουθήσει, στις 19.00, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ολομέλεια του Συνεδρίου, στις 19.30 το debate των δύο υποψηφίων (κ. Μάνφρεντ Βέμπερ — κ. Αλεξάντερ Στουμπ) και στις 20.00 η Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ.

Την Πέμπτη στις 11.00 ο πρόεδρος της ΝΔ και η ελληνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά διμερών επαφών. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης), τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούρκι Κατάινεν, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας κ. Πάμπλο Κασάμπο και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Tags:
ΕΛΚ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελσίνκι, Φινλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK