16:16 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Πάνος Καμμένος.

Νέα απάντηση Καμμένου σε Κοτζιά για τα 50 εκατ. ευρώ του Σόρος

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01

Στον ισχυρισμό ότι ουδέποτε ανέφερε πως η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος επέμεινε ο Πάνος Καμμένος. «Θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα» έσπευσε να προσθέσει.

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα του Τζορτζ Σόρος έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

«Θέλω να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος, παράλληλα, σχολίασε ότι «θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα» και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

Χθες, ο Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ενέμεινε στον ισχυρισμό ότι ο κυβερνητικός εταίρος αναφέρθηκε στα 50 εκατ. ευρώ του Σόρος, κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Τόνισε δε, ότι «είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές», ενώ εξήγησε πως υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η απάντηση του κ. Καμμένου:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα "Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης" σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση. Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

Σχετικά:

Επιμένει ο Κοτζιάς για τα 50 εκατ. ευρώ του Σόρος
Νέα δημοσκόπηση: Η στάση των πολιτών για κόμματα, Σκοπιανό και... Σόρος
Tags:
υπουργικό συμβούλιο, Σκοπιανό, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Τζώρτζ Σόρος, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK