14:12 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Αρκεί να δείτε την Ελλάδα για να δείτε τι καταστροφή φέρνουν οι λαϊκιστές

© Φωτογραφία : Achilleas Chiras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι ενώ έκανε έκκληση για νέες πολιτικές που θα στηρίξουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στο συνέδριο του ΕΛΚ, μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του οποίου κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για λαϊκισμό.

Μιλώντας για την ανάγκη ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα έμεινε εκτός του αναπτυξιακού δρόμου.

«Αν θέλετε να καταλάβετε τι σημαίνει όταν εκλέγεις λαϊκιστές στην εξουσία αρκεί να δείτε την Ελλάδα, για να καταλάβετε τι καταστροφή φέρνουν όταν φτάσουν τον στόχο τους. Η ελληνική οικονομία είναι στάσιμη τα τελευταία 3 χρόνια, την ώρα που η Πορτογαλία αναπτύχθηκε με 10%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρουσίασε ακόμη τις βασικές του θέσεις για την ανάπτυξη και μίλησε για την ανάγκη υιοθέτησης φιλελεύθερων πολιτικών, εστιασμένες στη μείωση της φορολογίας αλλά με σεβασμό στην δημοσιονομική σταθερότητα.

Όπως ανέφερε θα πρέπει να απλοποιηθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα.

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη στην Ελλάδα είπε πως αισθάνεται πιεσμένη καθώς έχει υπερφορολογηθεί «από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να συντηρήσει ένα κράτος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πρέπει».

«Το μέλλον της μεσαίας τάξης είναι συνδεδεμένο με την κατάσταση της οικονομίας και τον τρόπο που νέες δουλειές θα αντικαταστήσουν τον σημαντικό αριθμό των παλιών εργασιών που θα καταστραφούν λόγω των νέων τεχνολογιών» κατέληξε.

Σχετικά:

Στο Ελσίνκι για το Συνέδριο του ΕΛΚ ο Μητσοτάκης, ποιους θα δει
Tags:
οικονομία, ΝΔ, ΕΛΚ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελσίνκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK