19:22 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ.

Κοινό μήνυμα Μάσλοβ - Δραγασάκη για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας

© Φωτογραφία : Embassy of the Russian Federation in Athens, Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι διμερείς σχέσεις αλλά και οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας εξετάστηκαν στη συνάντηση του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Μάσλοβ, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Με τον υπουργό Οικονομίας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ.

Το «τετ α τετ» πραγματοποιήθηκε εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και εν όψει της συνεδρίασης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη «σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας», καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, αναμένεται να συμβάλει «σημαντικά η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα». 

Ο κ. Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε ότι «οι ιστορικά ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών πρέπει να αποτυπωθούν και στο οικονομικό πεδίο» και ως εκ τούτου, στο επίκεντρο τέθηκαν οι επενδυτικές «προοπτικές και δυνατότητες που διανοίγονται για τη ρωσική πλευρά στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Μάσλοβ ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόοδο των εργασιών στον αγωγό μεταφοράς ρωσικού αερίου (σ.σ. Turkish Stream), καθώς και για το γεγονός ότι η δεύτερη διαδρομή του θα προσεγγίσει τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, με τη ρωσική πλευρά να ενδιαφέρεται για τη συνέχισή του, εφόσον έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά, δια στόματος του κ. Δραγασάκη, επανέλαβε το πάγιο ενδιαφέρον της Αθήνας για την πρόοδο και την προοπτική του συγκεκριμένου έργου.

Συνάντηση του Αντρέι Μάσλοβ με τον Γιάννη Δραγασάκη
© Φωτογραφία : Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης
Συνάντηση του Αντρέι Μάσλοβ με τον Γιάννη Δραγασάκη

Σχετικά:

Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Οι φιλικές ρωσοελληνικές σχέσεις συνιστούν κοινή μας κληρονομιά
Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Υπερβολική η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα
Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Η χρονική περίοδος δεν είναι κατάλληλη για επίσκεψη του Λαβρόφ
Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Η Μόσχα θέλει διεύρυνση των σχέσεων με την Αθήνα
Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, ενέργεια, Υπουργείο Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, Αντρέι Μάσλοβ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK