14:50 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Βουλή

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Θα καταβληθεί εφάπαξ ποσό 1,4 δισ. ευρώ μεικτά σε ένστολους, γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και μουσικούς στις κρατικές σκηνές.

Κατατέθηκε χθες το βράδυ και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την επιστροφή αναδρομικών στους δικαιούχους ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου το συνολικό ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ μεικτά (820 εκατομμύρια ευρώ καθαρά).

Συγκεκριμένα, τα αναδρομικά θα δοθούν εντός του Δεκεμβρίου, σε ένστολους, γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και μουσικούς στις κρατικές σκηνές. Η αναδρομική καταβολή του ποσού αυτού αποτελεί εναρμόνιση με τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ αφορά και στους συνταξιούχους των συγκεκριμένων κλάδων.

Ο χρόνος, η διαδικασία και οι προβλεπόμενες κρατήσεις θα οριστούν με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών.

Η τροπολογία εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αναμένεται να καταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται ότι «οι προτεινόμενες διατάξεις προωθούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης για καθεμία από τις ωφελούμενες κατηγορίες προσωπικού στην βάση της ιδιαίτερης αποστολής τους και των ειδικών συνθηκών εκτέλεσης του έργου τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις σχετικές δικαστικές κρίσεις».

Σχετικά:

Τσίπρας: Προχωράμε στην επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. στους ενστόλους
Στην Βουλή την Πέμπτη η ρύθμιση για τα αναδρομικά πανεπιστημιακών, δικαστικών, ενστόλων
Έρχεται το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά των ενστόλων
Tags:
καθηγητές, δικαστές, γιατροί, δικηγόροι, ένστολοι, αναδρομικά, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK