19:58 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Τσίπρας σε ΝΔ: Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή συντάξεων

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα αρχίζουμε να φέρνουμε τα μέτρα του "τετάρτου μνημονίου", που το αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη. Αρχίζουμε με τα αναδρομικά. Θα έρθουν και τα υπόλοιπα μέτρα και θα τα ψηφίζετε ένα-ένα. Μαζί και τη μη μείωση των συντάξεων».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για στρατηγικό έλλειμμα και εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που διερωτήθηκε τι θα κάνει χωρίς το αφήγημα της καταστροφολογίας, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας με αφορμή τη ρύθμιση για τα αναδρομικά σε πανεπιστημιακούς, ενστόλους, δικαστές.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι η αμηχανία της δεν αφορά δεν αφορά την σημερινή συζήτηση, αλλά το συνολικό στρατηγικό έλλειμμα για την πορεία της χώρας. «Το αφήγημά σας στερείται συνοχής» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχετε κάνει στρατηγική επιλογή, εδώ και τρία χρόνια να ζητάτε εκλογές κάθε μέρα» συνέχισε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη οράματος σημειώνοντας ότι «το να αντιδικείς και να θεωρείς ότι τα πάντα ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, το να χρεώνεις τα πάντα στους πολιτικούς σου αντιπάλους είναι εύκολο».

Σχετικά με τα αναδρομικά τόνισε ότι, απευθυνόμενος πάντα στην ΝΔ, ανέφερε πως «δεν σας κατηγορούμε ότι δεν θέλατε να συμμορφωθείτε. Δεν υπάρχει νομική υποχρέωση των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν στις δικαστικές αποφάσεις. Η απόφαση του ΣτΕ δεν δημιουργεί κανονιστική υποχρέωση. Η ηθική μας υποχρέωση είναι να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις μεγάλες αδικίες που δημιουργήσατε».

Πρόσθεσε ότι ο λόγος που υπάρχει σήμερα η δυνατότητα «να αποκαταστήσουμε αδικίες είναι διότι αυτά τα τρία χρόνια καταφέραμε να ξαναστήσουμε την οικονομία στα πόδια της και ταυτόχρονα σταματήσαμε τη ρεμούλα, νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά».

Επιτέθηκε και προσωπικά κατά του προέδρου της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα αρχίζουμε να φέρνουμε τα μέτρα του "τετάρτου μνημονίου", που το αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη. Αρχίζουμε με τα αναδρομικά. Θα έρθουν και τα υπόλοιπα μέτρα και θα τα ψηφίζετε ένα-ένα. Μαζί και τη μη μείωση των συντάξεων».

Προανήγγειλε ότι θα έρθουν και άλλα «μέτρα» και θα είναι όλα όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ, «θα πιείτε και αυτό το πικρό ποτήρι», ανέφερε.

Απαντώντας στην κριτική περί σπατάλης που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία διαβεβαίωσε ότι «καμία σπατάλη δεν κάνουμε. Προβαίνουμε σε πράξεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

«Σπατάλη ήταν το όργιο που έγινε στην υγεία και μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Μετράμε ευρώ προς ευρώ το περιθώριο της οικονομίας και έχουμε εξασφαλίσει ότι πιάνουμε τους στόχους και έχοντας διασφαλίσει ότι αυτή την αξιοπιστία που αποκαταστήσουμε δεν πρόκειται να τη διαρρήξουμε και είναι αυτή που μας επιτρέπει να προχωράμε σε κινήσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε στελέχη της ΝΔ ότι μετά το αφήγημα της καταστροφολογίας προσχωρούν στο αφήγημα της παραδοξολογίας και σχολίασε καυστικά τα περί κατάργησης των Χριστουγέννων, καλώντας τον κ. Βορίδη να αναλάβει κι εκείνος τηλεοπτική εκπομπή, όπως ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά:

Τσίπρας: Προχωράμε στην επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. στους ενστόλους
Tags:
αναδρομικά, ένστολοι, δικαστικοί, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK