19:25 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Έτσι θα δημιουργήσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τον τρόπο δημιουργίας αξιοπρεπών και ποιοτικών θέσεων εργασίας γνωστοποίησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία παρέθεσε όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Στη συμβολή της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στην ενίσχυση της εργασίας με ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Στο πλαίσιο ειδικής έκθεσης στο κέντρο της Αθήνας, η αρμόδια υπουργός υποστήριξε ότι «δίπλα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αναπτύσσεται ο τομέας της Κ.ΑΛ.Ο., με στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη, την ισότητα και τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων».

Μία οικονομία, εξήγησε, που αναπτύσσεται ανταγωνιστικά ως προς τους άλλους δύο τομείς (σ.σ. δημόσιο και ιδιωτικό), καθώς σ΄ αυτήν «ο παραγόμενος πλούτος διαμοιράζεται σε όσους τον παράγουν, ενώ στη λήψη των αποφάσεων συμμετέχουν ισότιμα όλοι, λειτουργώντας δημοκρατικά».

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Αχτσιόγλου παρέθεσε τις θεσμικές παρεμβάσεις που ήδη υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας:

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την Κ.ΑΛ.Ο.-Νόμος 4430/2016.

Σύσταση και λειτουργία της ειδικής γραμματείας Κ.ΑΛ.Ο. σαν αυτόνομη διοικητική μονάδα για την καλύτερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικών για την υποστήριξη του τομέα.

Απλοποίηση διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων Κ.ΑΛ.Ο.

Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, ώστε να είναι εφικτή η ειδική μεταχείριση των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. σε δημόσιους διαγωνισμούς σε ειδικές περιπτώσεις.

Πρόσκληση για τη δημιουργία 89 Κέντρων Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που θα επιδοτηθούν από το υπουργείο Εργασίας με 127.000 ευρώ για 30 μήνες. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης είναι συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ.

Σχετικά:

Αχτσιόγλου: Δεν θα ευδοκιμήσει η δικαστική απόφαση για τα αναδρομικά
Αχτσιόγλου: Η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού έχει ήδη ξεκινήσει
Tags:
εργασία, θέσεις εργασίας, Υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK