23:52 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Γαβρόγλου: Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκφράζει προβληματισμούς.

Τη δέσμευση να μεταφέρει τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέφρασε από το Φανάρι ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντησή του με τον πατριάρχη. Ο υπουργός έκανε λόγο για «ιστορικού χαρακτήρα» συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας.

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ενημέρωσε επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.   

Ο κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας θα επηρεάσει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και τις Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε ότι «αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη συνάντηση δεν προέβη σε καμία δήλωση.   

Στην συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον κ. Γαβρόγλου παραβρέθηκε και ο μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Δημήτριος.

Ο υπουργός στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα στην πατριαρχική τράπεζα στο Φανάρι.

Tags:
συμφωνία, διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Κώστας Γαβρόγλου, Φανάρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK